Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

«Κάψουλα» : Bar με signature cocktail αλλά και φαγητό street food !!!



Καθίσαμε στην μεγάλη και άνετη μπάρα της «Κάψουλας» και αρχίσαμε να απολαμβάνουμε τα δημιουργικά cocktails από έναν εξαιρετικά  ευρηματικό κατάλογο που δημιούργησαν τα παιδιά . Τα signature cocktail  της «Κάψουλας» είναι εμπνευσμένα από τα δημοφιλή αξιοθέατα της Καβάλας αλλά και από αγαπημένα σημεία των κατοίκων της  σύμφωνα με τις καθημερινές τους συνήθειες !!!! ένα αξιέπαινο concept που ειλικρινά με κέρδισε . Κάθε signature cocktail θα σας διηγηθεί την δική του ιστορία και θα σας αποκαλύψει τις ομορφιές αυτής της πόλης μέσα σε μια βραδιά . Εμπρός λοιπόν δοκιμάστε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία και δεν θα χάσετε , η «Κάψουλα» βρίσκεται στην οδό Δοϊράνης 5 . Cheers !!! Α….. και για να μην ξεχνιόμαστε προσεχώς στη   «Κάψουλα» θα βρείτε και ξεχωριστά signature plate αλά street food δια χειρός του chef Νίκου Κεσούρη .












 

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Μυτιλήνη- Συκαμιά: Ταβέρνα Σκαμνιά ή «Μουριά του Μυριβήλη»

Εδώ στη Σκάλα Συκαμνιάς κάτω από τη θρυλική Μουριά ο μεγάλος  Έλληνας συγγραφέας Στρατής Μυριβήλης κατέγραφε τις ιστορίες που του διηγιόταν ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου καφενέ αγναντεύοντας το εκκλησάκι της «Παναγιάς της Γοργόνας» και με φόντο το πέλαγος και τα παράλια της Μικράς Ασίας . Στο πέρασμα των χρόνων ο καφενές  έγινε ταβέρνα και πήρε την ονομασία Σκαμνιά.  Ύστερα από τόσα χρόνια παρασκευάζει και προσφέρει τους ίδιους παραδοσιακούς μεζέδες από αγνά υλικά  της φιλόξενης αιολικής γης .  Στην ταβέρνα  Σκαμνιά  ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει το υπέροχο  λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα, σαρδέλα Καλλονής , και  τα μοναδικά κολοκυθολούλουδα σε διπλή φτιάξη. Θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσετε τις γεύσεις του τραπεζιού σας με τα εξαιρετικά μελιντζανομπουρεκάκια ,τα  ντολμαδάκια και τους νοστιμότατους ντοματακεφτέδες ,  όλα φτιαγμένα με σπιτικές συνταγές . Το must της γεύσης εδώ είναι η πληθωρική αστακομακαρονάδα , επιλέγεις τον αστακό ζωντανό από το ενυδρείο και σου τον μαγειρεύουν εξαίσια .

TIPS : Ταβέρνα «Σκαμνιά» (καφέ – εστιατόριο) ,Σκάλα Συκαμιάς , Τηλ: 22530-55319 & 55419

 















Αυτός είναι ο ….. παστουρμάς της θάλασσας  που στη Μυτιλήνη τον φτιάχνουν  από μαγιάτικο !!!! θα τον βρείτε  στη ταβέρνα «Η μουριά του Μυριβήλη» στην Συκαμιά της Μυτιλήνης . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο «μάστορα»  αυτού του θεϊκού μεζέ  που μας τον προσέφερε να τον δοκιμάσουμε .

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Plovdiv : Εστιατόριο «Pavaj» ανεπιτήδευτο και νόστιμο φαγητό



Το εστιατόριο-café «Pavaj» βρίσκεται  στην καρδιά της συνοικίας Kapana και είναι ένα  εξαιρετικά δημοφιλές και νεανικό εστιατόριο  της Φιλιππούπολης που προσφέρει ανεπιτήδευτο  και νοστιμότατο φαγητό . Το μενού  του μικρό , περιεκτικό αλλά και αναζωογονητικό . Κυριαρχεί η Βουλγάρικη κουζίνα και ακολουθεί η ευρωπαϊκή . Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα μαγούλα βοδινού με ρύζι , τα νοστιμότατα χοιρινά πλευρά , τις τηγανιτές πατάτες με άνηθο(αυτόν τον συνδυασμό πρώτη φορά τον συναντώ) , μελιτζάνα ψητή με  sirene , ενώ προσφέρει το παραδοσιακό βουλγαρικό πρωινό "Mekitsa" (κάτι σαν ντόνατς) που φτιάχνεται από γιαούρτι, αυγά και αλεύρι και στη συνέχεια το τηγανίζουν . Το συνοδεύουν με λευκό τυρί (sirene) και μαρμελάδα  . Άψογη εξυπηρέτηση και ευγένεια από όλο το προσωπικό . 

Διεύθυνση :  Οδός 7 Zlatarska , Φιλιππούπολη 
 Ώρες Λειτουργίας : Δευτέρα-Κυριακή: 09:00–23:00 , Τηλ : 087 811 18 76 

 













Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Kavala – “Tsalapeteinos Urban Farm” : Δοκιμάζουμε τη γαλλική ψαρόσουπα bouillabaisse !!!



Η Bouillabaisse χωρίς καμιά αμφιβολία, είναι μια από τις πιο φημισμένες γευστικές δημιουργίες του κόσμου και η διασημότερη γαλλική ψαρόσουπα , την πατρότητα της οποίας διεκδικεί η περιοχή της νότιας  Γαλλίας  και  συγκεκριμένα η Μασσαλία . Το χαρακτηριστικό στην μπουγιαμπέσα της Μασσαλίας και η διαφορά της από άλλες ψαρόσουπες είναι ότι μαζί με τα φρεσκότατα και αρωματισμένα με σαφράν ψάρια στην κατσαρόλα, υπάρχουν και διάφορα οστρακοειδή . Να σημειώσουμε εδώ πως η  Bouillabaisse ήταν μια ταπεινή σούπα που επινοήθηκε από τους ψαράδες της Μασσαλίας και την έφτιαχναν με τα περισσευούμενα ψάρια από την πώληση της ημέρας . Στο πέρασμα του χρόνου όμως μεταλλάχθηκε από ταλαντούχους σεφ σε ύψιστο γαστριμαργικό έδεσμα και όχι άδικα, κατατάσσεται πλέον στις κλασσικότερες Γαλλικές συνταγές . Το μαγείρεμα της μπουγιαμπέσας είναι μια επίπονη και δαπανηρή διαδικασία, πράγμα που δυστυχώς αντανακλάτε στην τιμή της . Σήμερα λοιπόν ο σεφ του «Τσαλαπετεινού» Βενέτης Κυρλής ήταν σε μεγάλα κέφια  μας έφτιαξε μια εκλεπτυσμένη , «βελουτέ» και νοστιμότατη μπουγιαμπέσα ελαφρώς «πειραγμένη»  επί το ελληνικότερον !!! Ήταν μια πανδαισία αρωμάτων και χρωμάτων , περιελάμβανε αρωματισμένα με σαφράν και σελινόριζα  ψάρια ( πεσκανδρίτσα, μπακαλιάρο, καπόνι, δράκαινα , τσιπούρα ) ,  γαρίδες , μύδια   και Bisque  από οστρακόδερμα .Συνοδέψαμε τη μπουγιαμπέσα με τη  σάλτσα «Ρουίγ» (Rouille)  μια γαλλική σος που θυμίζει κάτι μεταξύ μαγιονέζας και σκορδαλιάς . Εύκολη, ιδιαίτερη και ελαφρώς πικάντικη, δίνει μια άλλη νότα στη  ψαρόσουπα . Τα υλικά της απλά και καθημερινά , ψωμί προζύμι, μαύρο σκόρδο, λευκό σκόρδο , καγιέν , ξύδι , λάδι και αυγό γι' αυτούς που θα επιχειρήσουν να την φτιάξουν .