Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Μεστά-Χίου : Οι γλυκές και αλμυρές αλχημείες του «Κανέλλου» !!!



Info : Οι λουκουμάδες  αποτελούν το  κλασικό κι αγαπημένο γλύκισμα όλων των Ελλήνων , δεν έχει ηλικία μια και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι . Στα Μεστά της Χίου θα συναντήσετε έναν  εξαιρετικό τεχνίτη στη παρασκευή των λουκουμάδων , τον Κανέλλο που με το μεράκι και τη φαντασία του  έχει δημιουργήσει  ένα ολόκληρο κατάλογο με απίθανες  γλυκές και αλμυρές αλχημείες . Οι λουκουμάδες του Κανέλλου είναι τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι και ζουμεροί από μέσα , τους ψήνει πάντα εκείνη τη στιγμή για να έχουν  ροδοκόκκινη τραγανή κρούστα και αφράτη εσωτερική καρδιά που μελώνει το στόμα σου . Στη παρασκευή τους  πάντα  χρησιμοποιεί  παραδοσιακά προϊόντα  του νησιού που εντυπωσιάζουν γευστικά τον επισκέπτη. Από τους γλυκούς  λουκουμάδες  ξεχώρισα τους Κρητικούς  με φέτα και μέλι , ενώ τη μεγάλη διαφορά κάνουν οι Χιώτικοι  με μέλι και αρωματική μαστίχα . Βέβαια το απόλυτο φετίχ είναι οι αλμυροί λουκουμάδες  που σκαρφίστηκε ο Κανέλλος ψάχνοντας καινούργιες γεύσεις ,  με τυρί φέτα και μεστούσικο ντοματάκι , με τυρί τσένταρ και τυρί Φιλαδέλφεια . Αναμφισβήτητα κέρδισε το στοίχημα αφού η αποδοχή από τον κόσμο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.  Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το λουκουματζίδικο του Κανέλλου στα μεσαιωνικά στενά  των Μεστών , θα σας οδηγήσουν μέχρι εκεί  οι μυρωδιές που είναι διάχυτες στην ατμόσφαιρα από το τηγάνισμα  των λουκουμάδων και τα εξαίσια  αρώματα της κανέλλας και της μαστίχας . Φεύγοντας από το  κατάστημα θα πάρετε μαζί σας  τις ξεχωριστές γεύσεις των λουκουμάδων  και την ανθρωπινή  ζεστασιά του  Κανέλλου και της ομάδας του . Σας ευχαριστώ παιδιά για την φιλοξενία σας , σε μερικούς μήνες θα ξαναϊδωθούμε , Δημήτρη έτσι πάντα να αναζητάς  τις καινούργιες γεύσεις  !!! 



ΥΓ: Οι γεύσεις του Κανέλλου δεν σταματούν στους λουκουμάδες , ετοιμάζει και υπέροχα πρωινά με χειροποίητη μπουγάτσα , κρέπες και ροφήματα , σ’ αυτά θα αναφερθούμε σ’ επόμενο σημείωμα μας .

 



 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου