Info : Οι λουκουμάδες αποτελούν το κλασικό κι αγαπημένο γλύκισμα όλων των Ελλήνων
, δεν έχει ηλικία μια και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι . Στα Μεστά της Χίου θα συναντήσετε έναν εξαιρετικό τεχνίτη στη παρασκευή
των λουκουμάδων , τον Κανέλλο που με το μεράκι και τη φαντασία
του έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο κατάλογο με απίθανες γλυκές και αλμυρές αλχημείες . Οι λουκουμάδες
του Κανέλλου είναι τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι και ζουμεροί από μέσα , τους ψήνει πάντα
εκείνη τη στιγμή για να έχουν ροδοκόκκινη
τραγανή κρούστα και αφράτη εσωτερική καρδιά που μελώνει το στόμα σου . Στη παρασκευή
τους πάντα χρησιμοποιεί παραδοσιακά προϊόντα του νησιού που εντυπωσιάζουν γευστικά τον
επισκέπτη. Από τους γλυκούς λουκουμάδες ξεχώρισα τους Κρητικούς με φέτα και μέλι , ενώ τη μεγάλη διαφορά
κάνουν οι Χιώτικοι με μέλι και αρωματική
μαστίχα . Βέβαια το απόλυτο φετίχ είναι οι αλμυροί λουκουμάδες που σκαρφίστηκε ο Κανέλλος ψάχνοντας
καινούργιες γεύσεις , με τυρί φέτα και
μεστούσικο ντοματάκι , με τυρί τσένταρ και τυρί Φιλαδέλφεια . Αναμφισβήτητα κέρδισε
το στοίχημα αφού η αποδοχή από τον κόσμο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το λουκουματζίδικο
του Κανέλλου στα μεσαιωνικά στενά των Μεστών
, θα σας οδηγήσουν μέχρι εκεί οι μυρωδιές
που είναι διάχυτες στην ατμόσφαιρα από το τηγάνισμα των λουκουμάδων και τα εξαίσια αρώματα της κανέλλας και της μαστίχας . Φεύγοντας
από το κατάστημα θα πάρετε μαζί σας τις ξεχωριστές γεύσεις των λουκουμάδων και την ανθρωπινή ζεστασιά του
Κανέλλου και της ομάδας του . Σας ευχαριστώ παιδιά για την φιλοξενία σας
, σε μερικούς μήνες θα ξαναϊδωθούμε , Δημήτρη έτσι πάντα να αναζητάς τις καινούργιες γεύσεις !!!
ΥΓ: Οι γεύσεις του Κανέλλου δεν σταματούν στους λουκουμάδες , ετοιμάζει
και υπέροχα πρωινά με χειροποίητη μπουγάτσα , κρέπες και ροφήματα , σ’ αυτά θα
αναφερθούμε σ’ επόμενο σημείωμα μας .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου