Η μπριζόλα Tomahawk ζυγίζει περίπου 1,2 κιλά και θα μπορούσε
να χαρακτηριστεί ως μια σπαλομπριζόλα «γαλλικής κοπής» . Η εντυπωσιακή άφιξή
της στο τραπέζι συνοδεύεται πάντα απο πολλά επιφωνήματα ενθουσιασμού πριν ακόμα
δοκιμαστεί. Ονομάστηκε έτσι επειδή υποτίθεται ότι μοιάζει με τσεκούρι . Είναι η ιδανική μπριζόλα για μια
ειδική περίπτωση γευσιγνωσίας ή για ένα ρομαντικό
γεύμα καθώς μπορεί εύκολα να ικανοποιήσει τη πείνα δύο ατόμων. Αν είστε λάτρεις της T- bone ή της porterhouse , τότε η Tomahawk θα είναι το γαστρονομικό σας «φετίχ» !!!! Λόγω του
μεγέθους της θα πρέπει μετά το ψήσιμο να ξεκουραστεί
για τουλάχιστον 10 λεπτά, γιατι έτσι θα γίνει σωστά η
διανομή της θερμότητας από το κόκκαλο στο υπόλοιπο κρέας δίνοντας έτσι μια απολαυστική ζουμερή μπριζόλα .
* Η δοκιμή της μπριζόλας
Tomahawk
έγινε στο μεζεδοπωλείο «Παραλιακόν» του Νίκου
Χαραλαμπίδη στη Καβάλα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου