Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Νίκος Κεχαγιάς : Ο Master του dry aged !!!!



Τέταρτης γενιάς κρεοπώλης ο Νίκος  Κεχαγιάς  τον γνώρισα πέρυσι στο «Umami Festival Thessaly 2017»  όπου παρουσίασε διεξοδικά όλα τα στάδια και τις τεχνικές της ξηράς ωρίμανσης του μοσχαρίσιου κρέατος . Βέβαια ο Νίκος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στη τέχνη του αφού ακολουθεί πρωτοποριακές μεθόδους στο σίτεμα του κρέατος . Τότε μας είχε παρουσιάσει steak από γαλλικό μοσχάρι σαρολέ θαμμένο σε κάρβουνο και φλαμπαρισμένο με τσίπουρο , ένα άλλο σκεπασμένο με καθαρό άχυρο για να  αναπτύξει ένα  μύκητα στην επιφάνεια του και να ζυμωθεί με αυτόν και ένα ακόμη  steak που ωρίμασε 70 ημέρες  εμποτισμένο με malt whisky ardberg 10 ετών. Στο φετινό «Umami Festival Thrace 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο «Ramada Plaza Thraki» της Αλεξανδρούπολης ο αρτίστας-κρεοπώλης της Καβάλας θα μας παρουσιάσει  το «βαρύ πυροβολικό»  του τη Tomahawk ωρίμανσης , δυο κόντρα μοσχαρίσιες  εμποτισμένες  σε εσπρέσο(!!!) , μια σπαλομπριζόλα ψεκασμένη με bourbon whisky  και  άλλη μια που ψέκασε με ρούμι Appleton estate 12 years old . Τα περισσότερα κρέατα του Νίκου Κεχαγιά είναι γαλλικής προέλευσης (σαρολέ και λιμουζίν) ενώ για πρώτη φορά ξεκίνησε από φέτος να ωριμάζει και ελληνικό μοσχάρι από παραγωγούς της Δράμας .  

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου