Κάθε φορά που τρώω λαχματζούν στη Πόλη ενθουσιάζομαι με την
γεύση του , είναι ένα τέλειο σνακ που τα έχει όλα , τραγανή ξεροψημένη ζύμη, ελαφριά
και πικάντικη επικάλυψη με κιμά, φρέσκια
πράσινη γαρνιτούρα και μπόλικο λεμονάκι από πάνω. Είναι σαν την πίτσα ,
και απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν αρέσουν
το λαχματζούν , μάλλον είναι γιατί δεν έχουν επισκεφτεί στην συνοικία Αρναβούτκιοϊ (το Μεγάλο Ρεύμα) το μικρό μαγαζάκι
«Fistik kebab» που είναι το Α και το Ω του λαχματζούν στην Κωνσταντινούπολη.
Παρ ότι το «Fistik kebab» βρίσκεται στον
Βόσπορο και στην αριστοκρατική συνοικία Αρναβούτκιοϊ , αυτό το ταπεινό
κεμπαπτζίδικο της γειτονιάς από τα «βρώμικα» που λέμε , που διαθέτει ένα μικρό χώρο
για να κάτσει κανείς αλλά και ένα χώρο για τις διανομές. Σύμφωνα με δηλώσεις
του ακούραστου μαστρό-Ιμπραήμ φτιάχνει κάθε μέρα περισσότερα από 500 λαχματζούν
στον φουρνόξυλο. Βέβαια αυτό το μικρό μαγαζάκι φτιάχνει και νοστιμότατο Άδανα
και Ούρφα κεμπάπ , κοτόπουλο , αλλά η κύρια ατραξιόν του είναι το λαχματζούν .
Ο Ιμπραήμ βάζει το φουρνόξυλο του στο φούρνο για να βγάλει το καψαλισμένο και ρουστίκ λαχματζούν , το οποίο
θα σας το τυλίξει αν θέλετε , ή θα σας το κόψει στα τέσσερα και θα σας το προσφέρει
στο πιάτο . Να το συνοδέψετε με ένα κρύο ποτήρι σαλγκάμ δηλαδή χυμό από γογγύλι
που έχει υποστεί ζύμωση . Τέλος να σημειώσουμε πως ο φούρνος του Ιμπραήμ φουρνίζει
μέχρι αργά το βράδυ.
Tips : 1 Cadde 40, Arnavutköy , Istanbul , τηλ: 2122635884, ώρες λειτουργίας : 11π.μ-11:30 μ.μ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου