Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Fistik kebab : Φτιάχνει υπέροχο λαχματζούν στην συνοικία Αρναβούτκιοϊ της Πόλης

Κάθε φορά που τρώω λαχματζούν στη Πόλη ενθουσιάζομαι με την γεύση του , είναι ένα τέλειο σνακ που τα έχει όλα , τραγανή ξεροψημένη ζύμη, ελαφριά και πικάντικη επικάλυψη με κιμά, φρέσκια  πράσινη γαρνιτούρα και μπόλικο λεμονάκι από πάνω. Είναι σαν την πίτσα , και απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν αρέσουν  το λαχματζούν , μάλλον είναι γιατί δεν έχουν επισκεφτεί στην συνοικία  Αρναβούτκιοϊ (το Μεγάλο Ρεύμα) το μικρό μαγαζάκι «Fistik kebab» που είναι το Α και το Ω του λαχματζούν στην Κωνσταντινούπολη.  Παρ ότι το «Fistik kebab» βρίσκεται στον Βόσπορο και στην αριστοκρατική συνοικία Αρναβούτκιοϊ , αυτό το ταπεινό κεμπαπτζίδικο της γειτονιάς από τα «βρώμικα» που λέμε , που διαθέτει ένα μικρό χώρο για να κάτσει κανείς αλλά και ένα χώρο για τις διανομές. Σύμφωνα με δηλώσεις του ακούραστου μαστρό-Ιμπραήμ φτιάχνει κάθε μέρα περισσότερα από 500 λαχματζούν στον φουρνόξυλο. Βέβαια αυτό το μικρό μαγαζάκι φτιάχνει και νοστιμότατο Άδανα και Ούρφα κεμπάπ , κοτόπουλο , αλλά η κύρια ατραξιόν του είναι το λαχματζούν . Ο Ιμπραήμ βάζει το φουρνόξυλο του στο φούρνο για να βγάλει το  καψαλισμένο και ρουστίκ λαχματζούν , το οποίο θα σας το τυλίξει αν θέλετε , ή θα σας το κόψει στα τέσσερα και θα σας το προσφέρει στο πιάτο . Να το συνοδέψετε με ένα κρύο ποτήρι σαλγκάμ δηλαδή χυμό από γογγύλι που έχει υποστεί ζύμωση . Τέλος να σημειώσουμε πως ο φούρνος του Ιμπραήμ φουρνίζει μέχρι αργά το βράδυ.

Tips :  1 Cadde 40, Arnavutköy , Istanbul , τηλ: 2122635884, ώρες λειτουργίας : 11π.μ-11:30 μ.μ  

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου