Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Δοκιμάζουμε τσέχικες μπύρες!!!!!

Οι Τσέχοι θεωρούν ως εθνικό τους θησαυρό το “υγρό ψωμί”, όπως συνηθίζουν οι ντόπιοι να αποκαλούν την αγαπημένη τους… μπύρα!!!  Η μπύρα παρασκευάζεται, πωλείται και καταναλώνεται στη  Τσεχία για περίπου 1.000 χρόνια. Η ξεχωριστή γεύση της προέρχεται από προσεκτικά επιλεγμένους με το χέρι λυκίσκους που βρίσκονται στην περιοχή της Βοημίας**** Η Kozel αποτελεί μια από τις καλύτερες σκουρόχρωμες μπύρες διεθνώς και βραβεύεται συνεχόμενα ως η αγαπημένη μπύρα στην κατηγορία αυτή εδώ και 7 χρόνια στην Τσεχία.  Παράγεται από τις ποιοτικότερες σκουρόχρωμες βύνες και αυτό που τη διακρίνει από τις υπόλοιπες μπύρες της κατηγορίας της, είναι ο επίσης σκουρόχρωμος αφρός της, που προκύπτει από τη χρήση αποκλειστικά φυσικών συστατικών, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών. Έχει μια υπέροχη, ελαφριά γεύση καραμέλας και λυκίσκου και βαθύ, σκούρο χρώμα.  Είναι ελαφρώς γλυκιά, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και ένα ελαφρύ άρωμα καπνιστού ****  Η ιστορία του ζυθοποιείου Krusovice (Κρουσοβίτσε) ξεκινάει το 1581 στην ομώνυμη πόλη της Τσεχίας, της χώρας με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση μπίρας στον κόσμο. Χάρη στα υλικά υψηλής ποιότητας όπως ο λύκισκος Saazer, κριθάρι Μοραβίας και το νερό από ιδιωτική πηγή από το δάσος του Krivoklat, η Krusovice απέκτησε γρήγορα φανατικούς θαυμαστές, με σημαντικότερο όλων τον αυτοκράτορα Ροδόλφο Β' που αποφάσισε να αγοράσει το ζυθοποιείο για να προσφέρει τη μπίρα σαν ξεχωριστό κέρασμα στους καλεσμένους του. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο η μαύρη Krusovice (Κρουσοβίτσε) για την  γλυκιά καραμελένια γεύση και την ευχάριστη πικρή επίγευση της . Βέβαια υπάρχει και η Krusovice (Imperial Bohemian Pilsner) η αυθεντική τσέχικη Pilsner, φτιαγμένη με την παραδοσιακή συνταγή και την υψηλή δεξιοτεχνία των Βοημών ζυθοποιών. Η γεμάτη γεύση της, με τη διακριτική πικράδα του λυκίσκου, κερδίζει και τον πιο απαιτητικό. Στην υγειά σας !!!        




 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου