Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Κοκτέιλ με κρασί από την “Oenops Wines” του Νίκου Καρατζά

To κρασί μαζί με την αγάπη είναι δυο από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, άλλωστε το είπε και ο Ευριπίδης  «όπου δεν υπάρχει κρασί, δεν υπάρχει αγάπη». Το απολαμβάνω στην ιδανική θερμοκρασία  και όταν το μοιράζομαι με αγαπημένους  ανθρώπους αποκτά καλύτερη γεύση , όταν όμως το δοκίμασα ως συστατικό σε κοκτέιλ το λάτρεψα ακόμη περισσότερο!!! Χαλαρώστε λοιπόν και δροσιστείτε κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών βραδιών μ’ ένα παιχνιδιάρικο κοκτέιλ που έχει ως βάση το λευκό , κόκκινο ή το ροζέ κρασί. Δεν είναι απαραίτητο να επιλέγετε κοκτέιλ με βάση το σκληρό αλκοόλ , ένα κρασί δίνει σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα και με την ανάμειξη κατάλληλων  συνοδευτικών  και αρωματικών βοτάνων θα απολαύσετε ένα γευστικό , πολύχρωμο και δροσιστικό ποτό. Πρόσφατα  συνάντησα  τον Γιώργο Τερζάκη( barman του café-bar «Apallou») στην Οινοποιία «ΟΙΝΩΨ» (Oenops Wines) στα Κοκκινόγεια Δράμας . Ήρθε να μας φτιάξει κοκτέιλ με βάση τα κρασιά του Νίκου Καρατζά , διάλεξε δυο από αυτά , ένα λευκό και ένα ροζέ από την σειρά ΑΠΛΑ και δημιούργησε δυο δροσερά και πολύχρωμα κοκτέιλ , το ένα το ονόμασε «ΑΠΛΑ σαγκριά» και το δεύτερο «pink blossom Νεγκρόνι» . Η σαγκριά είναι ένα  δημοφιλές κοκτέιλ , στην ουσία πρόκειται για ένα wine punch όπου ο Γιώργος ανάμειξε το λευκό κρασί με φύλλα δυόσμου , μάγκο, ροδάκινο και ginger ale . Το αποτέλεσμα ήταν ένα τέλειο φρουτώδες  και δροσιστικό ποτό. Το «pink blossom Νεγκρόνι» αυτή η ευρηματική παραλλαγή του Negroni με κέρδισε από τη πρώτη γουλιά, κόλλησα μαζί του και το απαθανάτιζα συνεχώς με το κινητό μου. Ο bartender Γιώργος Τερζάκης ανακάτεψε ιδανικά το ροζέ ΑΠΛΑ  μ’  ένα σελέκτ απεριτίφ grapefruit gin , cherry blossom  και tonic . Βγήκε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που έκανε refresh στις αισθήσεις μου. 

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου