☛ Το τυροκομείο της οικογένειας Τραμπίδη ξεκίνησε να λειτουργεί το 1969 στο χωριό Κυανή του Διδυμοτείχου από τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη Αριστοτέλη Τραμπίδη . Το τυροκομικά προϊόντα που παράγονται είναι όλα παραδοσιακά από 100% ελληνικό γάλα, που προμηθεύεται ο παραγωγός από κτηνοτρόφους της γύρω περιοχής. Το νωπό γάλα αφού ελεγχθεί σχολαστικά , προχωρά στο στάδιο της παστερίωσης, η οποία αποτελεί την πιο σημαντική διαδικασία της τυροκόμησης . Όταν ολοκληρωθεί και το γάλα είναι στη σωστή θερμοκρασία ξεκινά το στάδιο της τυροκόμησης. Ο Αριστοτέλης Τραμπίδης παρασκευάζει δυο λευκά τυριά άλμης (σκληρό και μαλακό) μυζήθρα , πρόβειο και αγελαδινό γιαούρτι. Το μαλακό λευκό τυρί είναι εκείνο που ξεχώρισε και αγάπησε ο κόσμος εδώ στον Έβρο , δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά και πρόσθετα, ζυμώνεται από πρόβειο γάλα και μια μικρή ποσότητα κατσικίσιου . Αυτή η αναλογία σε συνάρτηση με την αυξημένη ποσότητα του πρόβειου γάλακτος δίνει στο τυρί μια μοναδική βουτυράτη γεύση . Δοκιμάσαμε το τυράκι σε πρόσφατη επίσκεψη μας στο Διδυμότειχο, ήταν γλυκοφάγωτο , βουτυρώδες και αφράτο , είχε ήπια γαλατένια γεύση , αυξημένη υγρασία , λιγότερο αλάτι και πυκνή νοστιμιά.
Info : Το πρατήριο πώλησης βρίσκεται στη πλατεία του Διδυμοτείχου , πλατεία Δημοκρατίας 16, τηλ: 2553026350
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου