Το OZ salad basket είναι η υλοποίηση ενός μεγάλου ονείρου της ομάδας του OZ cocktail bar
στη Χιο . Πρόκειται για ένα van της δεκαετίας του ’60. Εισήχθη από την Γαλλία ,
ανακατασκευάστηκε και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο mobile cocktail bar το οποίο σήμερα είναι
έτοιμο να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Ιστορικά χρησιμοποιούνταν από εταιρείες
καζίνο για να μεταφέρουν χρήματα. Έτσι, από την Γαλλική αστυνομία ονομάζονταν
συνθηματικά «salad basket» λόγω του ότι μετέφερε το «μαρούλι» δηλαδή το χρήμα κατά
την Γαλλική αργκό. Σήμερα χρησιμοποιείται από τα μέλη του oz cocktail bar προσφέροντας υψηλές
υπηρεσίες στο χώρο του catering σερβίροντας μοναδικά και ιδιαίτερα cocktail προσαρμοσμένα
σε κάθε περίσταση. Ακόμη, είναι κύριο μέσο προβολής του Mastiha project προωθώντας την μαστίχα
ως πρώτη ύλη στο χώρο της εστίασης και των μπαρ. Το OZ salad basket είναι ιδανικό για εταιρικές και κοινωνικές
εκδηλώσεις από επαγγελματίες του χώρου.
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ-ΧΙΟΥ: «Oz Bay» για signature cocktail και street food γεύσεις !!!
INFO : O
Άγιος Ισίδωρος της Συκιάδας είναι
ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Χίου και ιδανική τοποθεσία για γάμους και βαφτίσεις . H παραλία όμως του Αγίου Ισίδωρου παρέμενε πολλά
χρόνια αναξιοποίητη μέχρι το φετινό καλοκαίρι που ήρθε η ομάδα του «Oz Cocktail Bar»
(αποτελεί το δημοφιλέστερο bar της Χίου) έβαλε την υπογραφή της και με
την τελειότητα που τη διακρίνει αναμόρφωσε
ριζικά το χώρο φτιάχνοντας έναν υπέροχο παράδεισο μ’ ένα
ξεχωριστό vintage beach bar , το όνομα του …. «Oz Bay» Στο κέντρο της παραλίας τοποθέτησαν ένα vintage
βαν που τραβά αμέσως τη προσοχή των επισκεπτών
το Oz Salad Basket
, πρόκειται για ένα βαν της δεκαετίας
του ’60 που εισήχθη από την Γαλλία μάρκας Citroen ,
ανακατασκευάστηκε και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο mobile cocktail
bar !!! Αυτά τα οχήματα
θα τα θυμούνται οι παλαιότεροι να πρωταγωνιστούν στις θρυλικές ταινίες του
Λουί Ντε Φινές και του Ζαν Πολ Μπελμοντό , τα χρησιμοποιούσαν τότε εταιρείες καζίνο για να
μεταφέρουν χρήματα και από την γαλλική αστυνομία ονομάζονταν συνθηματικά salad basket λόγω
του ότι μετέφερε το «μαρούλι», δηλαδή το χρήμα κατά την γαλλική αργκό!!! Τα
παιδιά εδώ στο bar του «Oz Bay»
προσεγγίζουν το αλκοόλ με απόλυτο σεβασμό και δημιουργούν άλλες φορές δροσιστικά
και παιχνιδιάρικα κοκτέιλ και άλλοτε φτιάχνουν
ισορροπημένα και πολύπλοκα signature cocktail που
πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σου . Η δημιουργική ομάδα
του «Oz Cocktail Bar» πάντα ένα βήμα μπροστά φρόντισε να εντάξει στο μενού
και μια σειρά από νόστιμα και προσεγμένα πιάτα street food
που
επιμελήθηκε με ιδιαίτερη τόλμη ο chef Γιώργος
Πρίντεζης .
TIPS : «Oz Cocktail Bar» Στοά
Φραγκάκη στο κέντρο της Χίου , Τηλ : 2271 080326
«Oz Bay» στη παραλία του Αγίου Ισίδωρου , Συκιάδα Χίου , Τηλ: 2271 074689
«Oz Bay» στη παραλία του Αγίου Ισίδωρου , Συκιάδα Χίου , Τηλ: 2271 074689
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018
Άρης Αμαραντίδης : Ο «καλλιτέχνης» κρεοπώλης της ξηρής ωρίμανσης στη Δράμα
INFO : O κρεοπώλης Άρης Αμαραντίδης συνεχίζει την
παράδοση των παππούδων του που ήρθαν από την Τραπεζούντα του Πόντου στη Δράμα
και δημιούργησαν με πολύ κόπο και προσωπική δουλειά τη πρώτη κτηνοτροφική τους
μονάδα . Σήμερα ο Άρης στις δυο μονάδες που διατηρεί στη Καλλίφυτο και στο
Λυκοδιάσελο στα βόρεια του νομού Δράμας και σε υψόμετρο 900 μέτρων εκτρέφει την εξαιρετική γαλλική ράτσα βοοειδών limousine που δίνουν πολύ νόστιμο και τρυφερό κρέας, καθώς
έχουν περισσότερο λίπος . Το κοπάδι αποτελείται από 100 ζώα που βόσκουν ελεύθερα τους
θερινούς μήνες στις πλαγιές των βουνών και τρέφονται με αγαθά που προσφέρει η
ελληνική φύση, όπως ρίγανη, μέντα και διάφορα αρωματικά φυτά. Τον χειμώνα τα
ζώα ταΐζονται με καλαμπόκι, κριθάρι, βρόμη και τριφύλλι .
Ανήσυχο και καινοτόμο πνεύμα ο Άρης Αμαραντίδης ύστερα από 21 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς στο χώρο του κρέατος, αποφασίζει να ξεφύγει από τα καθιερωμένα και να εξελιχθεί με νέες τεχνικές και με νέα προϊόντα . Το 2016 αποφάσισε να ασχοληθεί με την ξηρή ωρίμανση που είναι μια διαδικασία με την οποία μεγάλα κομμάτια κρέατος σιτεύονται περισσότερο από τον απαραίτητο χρόνο πριν καθαριστούν και κοπούν ως steaks. Αυτή η διαδικασία δεν βοηθάει μόνο το κρέας να αποκτήσει πιο βαθιά γεύση αλλά και να το κάνει πολύ πιο τρυφερό σε σύγκριση με το νωπό κρέας που πωλείται στο κρεοπωλείο .
Αποφασίζει να παρακολουθήσει το πρώτο σεμινάριο ωρίμανσης στη Γερμανία από έναν άνθρωπο που θεωρείται αυθεντία στην τεχνική αυτή , τον Ludwig Maurer έναν βιολογικό κτηνοτρόφο από το γραφικό χωριό Ράτενμπεργκ της Βαυαρίας . Ο Ludwig Maurer ανακαίνισε το παλιό του αγρόκτημα ηλικίας 300(!!!) ετών και το μετέτρεψε σε ένα γοητευτικό Pop Up gourmed εστιατόριο με την αντίστοιχη αίθουσα επίδειξης στη τεχνική του Dry aged . Η συνέχεια φέρνει μια νέα συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Dry Ager από όπου προμηθεύεται το πρώτο ψυγείο ωρίμανσης και αρχίζει πλέον να ωριμάζει τις μπριζόλες έως 120 μέρες . Ξεκινά με τις γιγάντιες Tomahawk , τα T-bone και τις σπαλομπριζόλες από τη γαλλική ράτσα βοοειδών limousine που εκτρέφει στη κτηνοτροφική του μονάδα έξω από τη Δράμα .
Στο θάλαμο του ειδικού ψυγείου το κρέας
απαλλαγμένο από τα βακτήρια γίνεται μαλακότερο και πλουσιότερο σε γεύση, γιατί
διασπάται η πρωτεΐνη από τα ένζυμα του. Ο
Άρης Αμαραντίδης δεν σταματά εδώ θέλοντας να ικανοποιήσει τους γευστικούς
κάλυκες και των πιο απαιτητικών πελατών του , σχεδιάζει να κυκλοφορήσει
προσεχώς ένα λουκάνικο μακράς ωρίμανσης με ντόπιο βιολογικό μέλι του παραγωγού
Γιώργου Καρυπίδη, που κατέκτησε φέτος χρυσό και ασημένιο μετάλλιο σε διεθνή
διαγωνισμό. Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι έτοιμη και η επική
μπριζόλα Tomahawk
που θα έχει συμπληρώσει τότε 200 ημέρες
ωρίμανσης στο ειδικό ψυγείο . Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον !!!
TIPS : Αμαραντίδης Αριστείδης , Μελενίκου 10 , Δράμα , Τηλ : 2521033159
Ανήσυχο και καινοτόμο πνεύμα ο Άρης Αμαραντίδης ύστερα από 21 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς στο χώρο του κρέατος, αποφασίζει να ξεφύγει από τα καθιερωμένα και να εξελιχθεί με νέες τεχνικές και με νέα προϊόντα . Το 2016 αποφάσισε να ασχοληθεί με την ξηρή ωρίμανση που είναι μια διαδικασία με την οποία μεγάλα κομμάτια κρέατος σιτεύονται περισσότερο από τον απαραίτητο χρόνο πριν καθαριστούν και κοπούν ως steaks. Αυτή η διαδικασία δεν βοηθάει μόνο το κρέας να αποκτήσει πιο βαθιά γεύση αλλά και να το κάνει πολύ πιο τρυφερό σε σύγκριση με το νωπό κρέας που πωλείται στο κρεοπωλείο .
Αποφασίζει να παρακολουθήσει το πρώτο σεμινάριο ωρίμανσης στη Γερμανία από έναν άνθρωπο που θεωρείται αυθεντία στην τεχνική αυτή , τον Ludwig Maurer έναν βιολογικό κτηνοτρόφο από το γραφικό χωριό Ράτενμπεργκ της Βαυαρίας . Ο Ludwig Maurer ανακαίνισε το παλιό του αγρόκτημα ηλικίας 300(!!!) ετών και το μετέτρεψε σε ένα γοητευτικό Pop Up gourmed εστιατόριο με την αντίστοιχη αίθουσα επίδειξης στη τεχνική του Dry aged . Η συνέχεια φέρνει μια νέα συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Dry Ager από όπου προμηθεύεται το πρώτο ψυγείο ωρίμανσης και αρχίζει πλέον να ωριμάζει τις μπριζόλες έως 120 μέρες . Ξεκινά με τις γιγάντιες Tomahawk , τα T-bone και τις σπαλομπριζόλες από τη γαλλική ράτσα βοοειδών limousine που εκτρέφει στη κτηνοτροφική του μονάδα έξω από τη Δράμα .

TIPS : Αμαραντίδης Αριστείδης , Μελενίκου 10 , Δράμα , Τηλ : 2521033159
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)