Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΧΙΟΣ : Η Φρέσκια Μπύρα Χίου διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση της και σε αποζημιώνει με την μοναδική φρεσκάδα της



O  Μάνος  Ναζλίδης  γέννημα θρέμμα πειραιώτης βρέθηκε στη Χίο το 2009 αγάπησε το νησί και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί  επαγγελματικά εκεί ξεκινώντας το 2010 την  μικροζυθοποιία με τον διακριτικό τίτλο "Ζυθοποιία Χίου» με τον συνέταιρο του Ιάκωβο Αμύγδαλο. Το 2011 διαμορφώθηκε ο χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου (Αγίου Μηνά 78) και ένα χρόνο αργότερα  ξεκίνησε την παραγωγή και την εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπύρας Χίου, που αποτελεί μια καινοτόμα πρόταση στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας!!! Το καλοκαίρι του 2012, η μπύρα βρέθηκε στα περισσότερα σημεία εστίασης αλλά και καφέ μπαρ του νησιού, με μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την "εξαγωγή" της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα κτλ.) .Μέσα στα άμεσα σχέδια της επιχείρησης είναι και οι εξαγωγές εκτός Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα στην γειτονική Τουρκία. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τούρκους επιχειρηματίες και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

                                  Τι είναι η  Φρέσκια  μπύρα (Ale) :

  

Η μπύρα ale παρασκευάζεται με μαγιές ισχυρής ζύμωσης και συνήθως υφίσταται ζύμωση σε ψηλότερες θερμοκρασίες από τις μπύρες  lager . Σε αυτές τις θερμοκρασίες η μαγιά της μπύρας Αle παράγει σημαντικές ποσότητες εστέρων και άλλων γεύσεων και αρωμάτων, που συνήθως είναι παρόμοιες με εκείνες  των μήλων, των αχλαδιών, των ανανάδων,  της μπανάνας ή των δαμάσκηνων. Η μπύρα αυτή ποικίλει από το ωχρό μέχρι το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, η υφή της είναι απαλή και γλυκιά και η γεύση της είναι σαν από φρούτα και είναι πιο δυνατή και πιο πικρή από τη μπύρα Lager .  Η Φρέσκια Μπύρα Χίου – House Ale ανήκει στις αφροζυμωτές (ales) μπύρες , και παράγεται  από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Εμφιαλώνεται πάντα χωρίς παστερίωση και φιλτράρισμα διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της.  Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και λευκό αφρό. Κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, το σώμα είναι πλούσιο με φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 4.9% vol.  Ζυμώνεται αργά, παραδοσιακά σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα και με ωρίμανση που ξεπερνάει τις 4 με 6 εβδομάδες. Έχει μικρό χρόνο ζωής και διατηρείται μόνο στο ψυγείο, η ενδεδειγμένη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 8-12°C.


                                      Κάθε παρτίδα της είναι μοναδική



 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου