Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ξάνθη : Παραδοσιακές γεύσεις και νεωτερισμοί στο εστιατόριο « Παλιά Πόλη »


  H «Παλιά Πόλη» στεγάζεται στο ισόγειο ενός  όμορφου αρχοντικού της Ξάνθης του 1880 , κατασκευασμένο από τεχνίτες της πέτρας που ήρθαν από τη Βόρειο Ήπειρο για το σκοπό αυτό . Αποτέλεσε σπίτι καπνεμπόρων , ενώ το ’40 επιτάχθηκε και στέγασε κατά την διάρκεια της κατοχής τα γραφεία και τα κρατητήρια της Βουλγαρικής Οχράνας   Σήμερα τα αδέρφια Νίκος και Ελένη Κηπουρού που αγαπάνε όσο τίποτα άλλο την πόλη τους , έχουν μετατρέψει το χώρο αυτό σε ένα ατμοσφαιρικό, φιλόξενο εστιατόριο στο οποίο θα απολαύσετε υψηλή γαστρονομία , πιάτα της ανατολίτικης κουζίνας , παραδοσιακές θρακιώτικες γεύσεις , αλλά και φουλ νεωτερισμούς , μια και το ψυγείο σιτέματος είναι φουλαρισμένο με premium steak ξηρής ωρίμανσης του Καβαλιώτη Κρεοτέχνη Νίκου Κεχαγιά Ξεκινήσαμε με το αγαπημένο φαγητό του σουλτάνου το χουνκιάρ  μπεγιεντί (πουρές καπνιστής μελιτζάνας με αρνίσιο κρέας) , ακολούθησε το ισορροπημένο ατζέμ πιλάφ (ρύζι μαγειρεμένο μέσα στο ζουμί του αρνίσιου κρέατος ) που μας έτερψε τα μάλα , ο ρουστίκ γκιουζλεμές με πράσο , κιμά και κασέρι Ξάνθης ήταν εξαίσιος , τα ανατολίτικα σουτζουκάκια από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά ήταν τροφαντά και μυρωδάτα , αποκάλυψη για την παρέα υπήρξε η Καππαδοκική πατσάγκα με φρέσκο ανατολίτικο φύλλο , μοσχαρίσιο παστουρμά, τυρί, μυρωδικά και  πιπεριά Φλωρίνης  ξύπνησε γευστικές μνήμες !!! τέλος τα καλοδουλεμένα γιαπράκια από βιολογικό αμπελόφυλλο, μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα αυγολέμονου μας κέρδισαν με την αρμονία των υλικών τους και τη βαθιά νοστιμιά τους . Συνοδεύσαμε το γεύμα με κρασί από τον Ξανθιώτικο αμπελώνα , επιλέξαμε τον ερυθρό οίνο Σγουρίδη  γιατί  μας άρεσε η ποικιλιακή  του σύνθεση ........συρά, καμπερνιέ σοβινιόν, και μερλό με Θρακιώτικο μαυρούδι.

Info : Εστιατόριο «Παλαιά Πόλις» , Χασιρτζόγλου7, Ξάνθη , τηλ. κρατήσεων : 2541/068685.



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου