Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

«ΣΧΙΝΟΣ» : Ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Καβάλας !!!!



Ο Σχίνος…… έκτος από το γνωστό μαστιχόδενδρο της Χίου είναι και ένα εξαιρετικό μεζεδοπωλείο στη πόλη της Καβάλας που δημιούργησε με πολύ κέφι και μεράκι ο Μιχάλης Γιαννούλης . Η σάλα του Σχίνου  είναι φιλόξενη και  ατμοσφαιρική , κυριαρχούν τα γήινα χρώματα , ενώ  στις προθήκες και στις εσοχές των τοίχων μπορείτε να θαυμάσετε χρηστικά σκεύη και αντίκες  περασμένων δεκαετιών καθώς και  οικογενειακά κειμήλια της οικογένειας Γιαννούλη από το Βροντάδος της Χίου . Οι ελληνικές γεύσεις κυριαρχούν στη  κουζίνα του «Σχίνου»  ενώ προσφέρονται  και μερικά   ενδιαφέροντα  τοπικά πιάτα του νησιού.  Ξεχωρίζει  η   πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής  ενώ  αξίζει πραγματικά να μπει το μεζεδοπωλείο  στην ατζέντα των Καβαλιωτών όταν σχεδιάζουν την έξοδο  τους . Λοιπόν θα σας ενθουσιάσει το χιώτικο χταπόδι με σκορδόξιδο , πιπεριά Φλωρίνης, πράσινη κάπαρη και αρωματικά  βότανα , η γάμπαρι τηγανητή  σε ….πίτα (ένα πιάτο αρκετά πρωτότυπο) , οι λουκουμάδες θαλασσινών, η φάβα με τα καραμελώμενα κρεμμύδια και τη σάλτσα μαστίχας , η μελιτζάνα ρολαντί  που είναι  ρολάκια μελιτζάνας γεμισμένα με τυρί  φέτα  και κόκκινη σάλτσα μυρωδικών ενώ η  ομώνυμη σαλάτα Σχίνος  ευωδιάζει από τη  μαστίχα Χίου . Κράτησα για το τέλος το αγαπημένο  μου πιάτο  που είναι τα χειροποίητα μακαρόνια της Χίου ,  τα αποκαλούν  χερίσια  και  ο Μιχάλης τα σερβίρει  με σάλτσα ντομάτας  και τριμμένο τυρί .   Θα ήθελα εδώ να σταθώ ιδιαίτερα στα  χερίσια μακαρόνια και να σας περιγράψω τον τρόπο παρασκευής  τους. Τα μακαρόνια  φτιάχνονται με ένα κλαδάκι σπαρτού.  Ένα μικρό κομμάτι ζύμης στο χέρι ανοίγει με ένα κλαδάκι σπαρτού,  τυλίγεται γύρω από αυτό και στο τέλος αφαιρούν το σπαρτό και μένει το τρυπητό μακαρόνι.  Βέβαια οι φίλοι των κρεατικών δεν πρόκειται μείνουν παραπονεμένοι αφού το μενού και εδώ είναι πλούσιο , ψαρονέφρι γεμιστό με μαστέλο και άρωμα μαστίχας, κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον τυρί και πιπεριά , σκαλοπίνια α λα κρεμ , κεμπάπ κα . Στο τέλος για να ……αρωματίσετε το στόμα σας , σας προσφέρουν γλυκό και λικεράκι από μαστίχα Χίου !!!! Ένα γεύμα δυο ατόμων με ούζο ή μπύρα υπολογίστε περίπου  στα 30 ευρώ.
   
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου