Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Μεζεδοπωλείο “Σχίνος” : Ψαρόσουπα από φρέσκιες σκορπίνες



H σκορπίνα μπορεί  να μη είναι ψάρι πρώτης επιλογής  αλλά είναι ιδανικό  υλικό για να φτιάξετε μια νοστιμότατη  ψαρόσουπα γι’ αυτές τις μέρες του καλοκαιριού που φυσάει και βρέχει τα απογεύματα . Η ψαρόσουπα με σκορπίνα έχει άλλη γεύση ,το άσπρο κρέας του ψαριού και το ζελέ που  βγάζει δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά στη σούπα , την κάνει ….ανυπέρβλητη. Οι σκορπίνες λοιπόν αλιεύτηκαν στα καταγάλανα νερά της Χίου και μας της έστειλαν  με το πλοίο της γραμμής  στη Καβάλα . Τα υπόλοιπα  τα ανέλαβε ο chef του μεζεδοπωλείου               Σχίνος”  Μιχάλης Γιαννούλης  που εκφράζει  με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας - εκλεκτή πρώτη ύλη, λιτό μαγείρεμα, καθαρές γεύσεις.      Αφού έβρασε τις σκορπίνες έκανε τρίμματα την άσπρη σάρκα τους , πρόσθεσε πατάτα, καρότο, κρεμμύδι ,σέλινο και εκλεκτό παρθένο ελαιόλαδο . Το αποτέλεσμα εξαιρετικό δεν χρειάστηκε να προσθέσουμε  τίποτα άλλο στο πιάτο μας παρά μόνο μερικές σταγόνες  λεμονιού . Συνοδεύσαμε τη σούπα  με   λευκό κρασί Παυλίδη «THEMA» που ξεχωρίζει για τον αρωματικό  του πλούτο  και τη φρεσκάδα  της γεύσης  του .

Μεζεδοπωλείο  “Σχίνος” :  Διεύθυνση  Ομόνοιας 170,  Ώρες Λειτουργίας : 12:00 - 00:00 Επικοινωνία : 2513 010 123 ,  6940 530 358

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου