Η
Παέγια (Paella) είναι ίσως το διασημότερο φαγητό
της Ισπανίας και οφείλει την ύπαρξη της στους Μαυριτανούς οι όποιοι όταν την κατέλαβαν , σύστησαν το ρύζι στην Ιβηρική χερσόνησο
. Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για
μια συνταγή με αραβικές καταβολές, αλλά υπάρχει και άλλη μια εκδοχή που διατείνεται ότι η παέγια
προέρχεται από την περιοχή της ανατολικής Ισπανίας όπου υπάρχει μια μεγάλη λιμνοθάλασσα η Albufera στην οποία φυτρώνει εύκολα το ρύζι. Αυτή τη φορά ο Νίκος Χαραλαμπίδης
chef του μεζεδοπωλείου “Παραλιακόν” μας έφτιαξε μια διαφορετική παέγια θαλασσινών όπως
την μαγειρεύουν στη περιοχή της Καταλονίας . Πήρε το ιδανικό σκεύος γι’
αυτήν την περίσταση την «παεγιέρα» (είναι το ισπανικό
γουόκ κατάλληλο για να μαγειρέψετε την παέγια σας ) τοποθέτησε
μέσα τα φρεσκότατα υλικά του γαρίδες , μύδια, φέτες καλαμαριού, όστρακα μαζί με
πιπεριές πράσινες , φλωρίνης και τα μπαχαρικά
και δημιούργησε μια ονειρική παέγια γεμάτη ερεθιστικές
υφές και απίθανα χρώματα!!! Την σέρβιρε μέσα
στο σκεύος της , τη τοποθέτησε το στο κέντρο του τραπεζιού να αναδείξει όλα τα
πλούσια αρώματα της και άφησε τον κάθε καλεσμένο
να σερβιριστεί .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου