Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Μεξικάνικη κουζίνα : Δοκιμάζουμε …..Fajitas



Το Μεξικό είναι πολύ γνωστό εκτός των άλλων και για την πολύ καυτερή κουζίνα του . Ένα  από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά αυτής της χώρας  είναι τα φαχίτας , ένα  φαγητό αυτοσχεδιασμού  αφού ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί και να φτιάξει το δικό του με τα  υλικά που θέλει . Είναι χορταστικά και νοστιμότατα , η πρώτη υλη παρασκευής  τους είναι συνήθως το μοσχαρίσιο κρέας το κοτόπουλο και το χοιρινό , χωρίς βέβαια να αποκλείουμε τα θαλασσινά . Σερβίρονται  και σε μερίδα  αλλά πιο δημοφιλές είναι τυλιχτό σε  τορτίγια ένα είδος μεξικάνικης πίτας από σιτάρι ή καλαμπόκι ,  όπου προσθέτουν  τα πιο πικάντικα υλικά που έχουν  πάπρικα  και πιπεριά τσίλι . Δοκίμασα Fajitas σε ένα ξεχωριστό  μεξικάνικο εστιατόριο  στο Freiburg  της Γερμανίας , επέλεξα τρεις συγκεκριμένες γεύσεις από το μενού  , μου άρεσαν  πολύ και ήταν όπως τις ήθελα juicy and spicy !!!  Ξεκίνησα με ένα  Fajitas Yucatecas (φαχίτας γιουκατέκας) αρκετά θερμοδοφόρο αλλά πολύ νόστιμο , ψητό χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λωρίδες , που στο σερβίρουν σε ένα τηγάνι με σοταρισμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, πιπεριές , ντομάτες και γκουακαμόλε ένα νοστιμότατο ντιπ που δίνει έξτρα νοστιμιά . Συνέχισα με Fajitas de Camarones  η  θαλασσινή νότα  των φαχίτας , περιέχει μεγάλες γαρίδες, κρεμμύδι, πιπεριά , ντομάτα και κολοκυθάκια . Σερβίρεται με ρύζι, αλάτι και γκουακαμόλε . Και ολοκλήρωσα το….. κακό  με Fajitas de pollo ένα  πολύχρωμο και πικάντικο πιάτο που περιλαμβάνει φιλετάκια κοτόπουλου, πολύχρωμες πιπεριές και κρεμμύδια σε σάλτσα φαχίτας. Σερβίρεται με πιτούλες τορτίγιας, μεξικάνικο ρύζι, μαρούλι, τυρί τσένταρ, γουακαμόλε, γλυκόξινη κρέμα, μεξικάνικα φασόλια και τσίλι .


 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου