Η
επίσκεψη στο μεζεδοπωλείο «Αϊβαλί» είναι ένα ταξίδι νοστιμιάς στα βάθη της
Ανατολής. Καθημερινά ο σεφ χρησιμοποιώνταςαγνά φρέσκα υλικά της περιοχήςκαι μπαχαρικά από τα βάθη της Ανατολίαςδημιουργεί χειροποίητες συνταγές που φέρνουν
στον ουρανίσκο σας την αυθεντική πικάντικη γεύση της Ανατολής. Είμαι ξετρελαμένος
με τον φίνο και κλασσικό Ισλί κεφτέ (τις μπόμπες όπως τις αποκαλούσαν οι Σμυρνιοί) απ’ έξω τραγανός και μέσα γεμάτος αρώματα από το
πλιγούρι τον κιμά και το κουκουνάρι ,τοκεμπάπ του ειλικρινά θεϊκό
, τοMutabalνα γλείφεις τα δάχτυλα
σου μια θεσπέσια αλοιφή καπνιστής μελιτζάνας με
γιαούρτι, σκόρδο, μαϊντανό, κουκουνάρι και καβουρδισμένο αμύγδαλο , τα
γιαλαντζί ντολμαδάκια του αξεπέραστα , ενώ το δροσερό και αρωματικό dip
χούμους έκανε τους σιελογόνουςμου αδένες
να παραληρούν από ικανοποίηση . Βέβαια υπάρχουν στο μενούκαι γευστικοί θαλασσινοί μεζέδες , ότι φρέσκο ψάρι ημέρας βγάλει το καλάθι του ψαρά
και φυσικά το απαραίτητο χταπόδι και καλαμάρι για να συνοδέψετε τοάγιο τσιπουράκι!!! Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι το κάθε πιάτο, που θα σας σερβίρουν εδώ στο
Αϊβαλί θα σας χαρίσει μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου