Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Το Δραμινό premium gin “Dry River” μας δίνει εξαιρετικά κοκτέιλ !!!



Info : Ο Δραμινός  χημικός Δημήτρης Χαρίσκος δημιούργησε  στο αποστακτήριο του  ελληνικό premium Gin  το ονόμασε « Dry River » (Ξηροπόταμος) και το κυκλοφόρησε στην αγορά σε μια κομψή μαύρη φιάλη . Οι πρώτες ύλες για την συνταγή του είναι δέκα είδη άγριων βοτάνων τα όποια συλλέγονται από τα βουνά της Δράμας , ανάμεσα στα οποία κυρίαρχη θέση κατέχει ο άρκευθος που ξεχωρίζει για το έντονο πικρόλεπτο άρωμα του . Για τον άρκευθο-βασιλιά σε κάθε συνταγή- ο Δημήτρης Χαρίσκος πιστεύει πως η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία διαθέτουν τον καλύτερο αυτοφυή άγριο άρκευθο σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αυτές τις πρώτες ύλες στη διάθεση του, την επιτυχημένη πολύχρονη εμπειρία του ως χημικός (εργαζόταν στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη) , και τον μοναδικού σχεδιασμού σύγχρονο χάλκινο αποστακτήρα του ξεκινά το ταξίδι του «Dry River» να κερδίσει τις καρδιές μας.  Το φρεσκοαποσταγμένο gin θα ξεκουραστεί για 3 μήνες στις δεξαμενές ώστε να αναδειχθούν τα πλούσια αρώματα του και μετά θα ακολουθήσει η εμφιάλωση . Όταν δοκιμάσετε το « Dry River » (αλκοολικοί βαθμοί 43%) θα ξαφνιαστείτε ευχάριστα , μοναδική φινέτσα  και  στρογγυλάδα , γλυκιά επίγευση  εσπεριδοειδών και πολύπλοκο μπουκέτο, άκρως μεσογειακό με  νότες  εσπεριδοειδών να πλαισιώνουν αρμονικά  τον άρκευθο και τα υπόλοιπα βοτανικά.


Dry River Gin  και κοκτέιλ   

Χωρίς το gin η ζωή μας δεν θα ήταν ίδια , το καλοκαίρι είναι η εποχή του και έρχεται να μας δροσίσει και να μας τονώσει  τις μέρες της καλοκαιρινής ραστώνης . Η πιο απλή του μορφή είναι με πάγο και tonic  και η πιο πληθωρικη ένα κοκτέιλ με υπέροχα αρώματα και χρώματα όπως το  “Bramble” ένα κλασσικό κοκτέιλ που πείραξαν ελαφρώς οι barman του club «Derelicte» δίνοντας του ένα τόνο φρεσκάδας . Πρόσθεσαν στο σέικερ το premium gin Dry River , χυμό Lime , μούρα και ζάχαρη καρύδας . Ένα άλλο cocktail που ξεχώρισα ήταν το  “Greek island ice tea” , δημιουργοί του πάλι οι barman του “Derelicte”  Δημήτρης Δοπρίδης και Στέλιος Βουρβουτσιώτης . Τα παιδιά έφτιαξαν  ένα twist του διάσημου «Long Island» αφού  αντικατέστησαν τα υλικά του με υλικά ελληνικής προέλευσης !!! Έβαλαν στο σέικερ μια ενισχυμένη δόση του Δραμινού premium gin Dry River , απόσταγμα φραγκόσυκου , αθηναϊκό βερμούτ , χυμό γκρέιπφρουτ , σόδα και λικέρ μαστίχας , και έβγαλαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα . Όσο για το ντεκόρ ένα κλαδάκι φρέσκου δυόσμου ήταν αρκετό !!! Ακολούθησαν πολλά κοκτέιλ  το ένα καλύτερο από το άλλο Negroni , Gin Fizz , Cucumber gin cocktail ……. Cheers !!!!

 

















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου