Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Από τα νοστιμότερα tapas που δοκιμάσαμε στην Ισπανία ήταν οι αχνιστοί «θαλασσινοί σωλήνες»!!!

Αυτό που κάνει εντύπωση στους περισσότερους ταξιδιώτες που επισκέπτονται  την Ισπανία και δοκιμάζουν τη τοπική κουζίνα τους  είναι η απέραντη ποικιλία των μεζέδων, τα περίφημα tapas που είναι  μικρές μερίδες  με γεύσεις θαλασσινών , λαχανικών και  κρεατικών . Τα tapas δεν είναι απλά ορεκτικά, είναι ουσιαστικά μια ιεροτελεστία για αυτόν που τα δοκιμάζει , θα βρείτε εδώ απίθανα μεζεδάκια που στην Ελλάδα θα σκεφτόσασταν να τα δοκιμάσετε όπως τους σωλήνες της θάλασσας !!! Ναι διαβάσατε καλά  αυτό το  μακρόστενο  όστρακο που ζει σε αμμώδεις (σχεδόν λασπώδεις) βυθούς και το οποίο  χρησιμοποιείται από τους ερασιτέχνες αλιείς της χώρα μας για δόλωμα στο ψάρεμα!!!!  Οι Ισπανοί λοιπόν μαγειρεύουν υπέροχα τους σωλήνες (navalles) "σαγανάκι" (αχνιστούς)  σε δυο εκδοχές  με λάδι , μυρωδικά και λεμόνι η πρώτη και με  σκορδοβούτυρο η δεύτερη .  Άρεσε τόσο πολύ στη παρέα αυτός ο ιδιαίτερος μεζές που τις επόμενες ημέρες είχε εξέχουσα θέση στα tapas που  διαλέγαμε  να δοκιμάσουμε .












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου