Αυτό που κάνει εντύπωση στους
περισσότερους ταξιδιώτες που επισκέπτονται
την Ισπανία και δοκιμάζουν τη τοπική κουζίνα τους είναι η απέραντη ποικιλία των μεζέδων, τα
περίφημα tapas που είναι μικρές
μερίδες με γεύσεις θαλασσινών , λαχανικών
και κρεατικών . Τα tapas δεν είναι απλά ορεκτικά, είναι ουσιαστικά
μια ιεροτελεστία για αυτόν που τα δοκιμάζει , θα βρείτε εδώ απίθανα μεζεδάκια
που στην Ελλάδα θα σκεφτόσασταν να τα δοκιμάσετε όπως τους σωλήνες της θάλασσας
!!! Ναι διαβάσατε καλά αυτό το μακρόστενο
όστρακο που ζει σε αμμώδεις (σχεδόν λασπώδεις) βυθούς και το οποίο χρησιμοποιείται από τους ερασιτέχνες αλιείς
της χώρα μας για δόλωμα στο ψάρεμα!!!! Οι Ισπανοί λοιπόν μαγειρεύουν
υπέροχα τους σωλήνες (navalles) "σαγανάκι"
(αχνιστούς) σε δυο εκδοχές με λάδι , μυρωδικά και λεμόνι η πρώτη και με σκορδοβούτυρο η δεύτερη . Άρεσε τόσο πολύ στη παρέα αυτός ο ιδιαίτερος
μεζές που τις επόμενες ημέρες είχε εξέχουσα θέση στα tapas που διαλέγαμε
να δοκιμάσουμε .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου