☛ O
Ανδρέας Σταυρίδης αφού περιπλανήθηκε σ’ όλο το κόσμο
για να συλλέξει tips και εμπειρία γύρω από το μεγάλο κεφάλαιο της κρεατοφαγίας
, αποφάσισε να εγκατασταθεί στο χωριό του
και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις τεχνικές ωρίμανσης , τις μεθόδους
κοπής και τους τρόπους ψησίματος
των κρεάτων. Η ταβέρνα του Ανδρέα
στο χωριό Σκοπιά των 160
κατοίκων αποτελεί το απόλυτο φετίχ ενός ψαγμένου κρεατοφάγου
!!! Ο Ανδρέας Σταυρίδης διαλέγει τα καλύτερα steak από ελληνικές φάρμες παραδοσιακής κτηνοτροφίας
και τα ωριμάζει κατάλληλα με τη μέθοδο
της ξηράς ωρίμανσης για να αποκτήσουν μεγαλύτερη νοστιμιά. Ξέρει να φτιάχνει αριστοτεχνικά χωρίς φανφάρες και
υπερβολές την …… bisteca
alla fiorentina
όπως ο 59χρονος Dario
Cechinni
στο μικρό χωριό του το
Panzano της Τοσκάνης , που
κατάφερε να το βάλει στοπαγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη για το χατίρι αυτής της μπριζόλας !!!! Τι είναι λοιπόν η bisteca alla fiorentina είναι μια T-Bone μοσχαρίσια μπριζόλα πάχους 4 εκατοστών και βάρους 800 γραμμάριων , ιδανική για το grill γιατί έχει το λίπακι της , βαθυκόκκινο κρέας ενώ το κόκαλο της που έχει σχήμα Τ την νοστιμίζει απίστευτα όταν ψήνεται στη φωτιά .
Βέβαια εκτός από το
μοσχαρίσιο t-bone ο Ανδρέας ψήνει αριστοτεχνικά και το t-bone της προβατίνας (!!!) το δοκιμάσαμε πρώτη φορά και
μείναμε άναυδοι από τη νοστιμιά του, ήταν μετάξινο, ζουμερό , αρκούντως λιπαρό
και άψογα ψημένο , δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο παρά μόνο αλάτι και πιπέρι .
Κλείσαμε με ένα αριστοτεχνικό ταρτάρ μοσχαριού , ένα κλασσικό πιάτο της
γαλλικής κουζίνας και αρκετά δημοφιλές από τον 19ο αιώνα , ένας εκλεκτός μεζές για λίγους
και τολμηρούς . Βέβαια το μυστικό για ένα καλό ταρτάρ είναι η πρώτη ύλη ,
δηλαδή το πολύ καλό φιλέτο αρκούντως σιτεμένο το οποίο θα πρέπει να κοπεί σωστά
με κοφτερό μαχαίρι την τελευταία στιγμή πριν σερβιριστεί . Αυτό έκανε και ο
Ανδρέας ψιλόκοψε το ωμό φιλέτο μοσχαριού μπροστά μας πρόσθεσε λάδι τρούφας ,
ορυκτό αλάτι Αϊτής , και πιπέρι . Το αποτέλεσμα θεϊκό ….μακράν το νοστιμότερο
ταρτάρ μοσχαριού που έφαγα στη ζωή μου !!! Όλα
τα παραπάνω πιάτα τα συνοδέψαμε με ένα τέλειο κατσικίσιο τυρί από τον τυροκόμο
του χωριού τον κ Ευγενειάδη .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου