☛ Γενικά η Ιταλία και ειδικά η περιοχή της Τοσκάνης φημίζονται για το καλό φαγητό και το ποιοτικό παγωτό τους , θα πρέπει βέβαια να αποφύγετε τις τουριστικές παγίδες για να μην πληρώσετε ένα τσουβάλι λεφτά για ένα γεύμα . Η Τοσκάνη αποτελεί τον περιβόλι της Ιταλίας αφού παράγει πολλά προϊόντα, όπως όσπρια , τυριά (διάσημο το πρόβειο πεκορίνο), αλλαντικά, μανιτάρια και σχεδόν όλα τα κρέατα . Η Φλωρεντία είναι μία πόλη με ιστορία και αίγλη , η κουζίνα της διαθέτει μια πληθωρικότητα , σίγουρα δεν είναι ελαφριά μια και στηρίζεται στο κυνήγι (αγριογούρουνο, ελάφι και κουνέλι) , στις παχύρρευστες σούπες με όσπρια , και τα μοσχαρίσια steak όπως η διάσημη bistecca alla fiorentina . Μου άρεσε πολύ ένα πιάτο το fagioli all' uccelletto που το μαγειρεύουν εδώ στη Φλωρεντία με ένα ιδιαίτερο τρόπο , αφού πρώτα βράσουν τα φασόλια τα τηγανίζουν στη συνέχεια με ελαιόλαδο πάστα ντομάτας και βασιλικό . Το πατέ συκωτιού ο Έλληνας δεν το αρέσει , εδώ όμως αποτελεί δημοφιλή μεζέ ονομάζεται antipasto crostini di fegato και το τρώνε με σκέτο ψωμί . Αν όμως θέλετε κάτι πιο ελαφρύ μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα δεκάδες σάντουιτς panini .
O αρτίστας-κρεοπώλης Dario Cecchini
|
Ο αρτίστας κρεοπώλης του Panzano
Θα πρέπει να επισκεφτείτε το Panzano του Chianti (βρίσκεται
Η περιοχή γύρω από τη Φλωρεντία είναι γνωστή για τα κρασιά Chianti. Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ιταλίας που παράγεται από κόκκινα και λευκά σταφύλια . Οι κάτοικοι της Τοσκάνης το απολαμβάνουν ανελλιπώς από τον 14ο αιώνα. Από τους αμπελώνες της περιοχής παράγονται τέσσερα διαφορετικά είδη Chianti , το Chianti classico , που παράγεται μεταξύ Φλωρεντίας και Σιένας , το Chianti Colli Fiorentini , Chianti Rufina και Chianti Montespertoli των οποίων τα ονόματα προέρχονται από τις περιοχές στις οποίες χωρίζεται η επαρχία της Φλωρεντίας .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου