Η Plaza Mayor (Πλάθα Μαγιόρ) στο κέντρο της Μαδρίτης είναι ένα πολύ δημοφιλές αξιοθέατο για τουρίστες αλλά και ντόπιους, ξεκίνησε να χτίζεται από τον 16ο αιώνα και στα τέλη του 17ου πήρε τη σημερινή μορφή της . Τον μεσαίωνα λειτουργούσε ως μια αγορά έξω από τα τείχη της πόλης ενώ κατά τη διάρκεια της Ιεράς Εξέτασης, πολλοί αιρετικοί εκτελέστηκαν εδώ αφού είχαν καταδικαστεί σε θάνατο. Από το 1985 χαρακτηρίστηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς . Θα έρθετε στη Πλάθα Μαγιόρ και για ένα ακόμη λόγο , είναι το σημείο για να απολαύσετε τη μπύρα σας και το νοστιμότατο σάντουιτς που φτιάχνουν εδώ το μποκαντίγιο ντε καλαμάρες (bocadillo de calamares) . Δεν θα είναι πλήρες το ταξίδι σας στη Μαδρίτη αν δεν δοκιμάσετε το αγαπημένο έδεσμα της πόλης που είναι απίστευτα απλό και αυτό είναι το μέρος της γοητείας του . Φρυγανισμένο ψωμί που στο γεμίζουν με τηγανητά καλαμάρια σε σχήμα δαχτυλιδιού χωρίς λεμόνι και μαγιονέζα . Η φρεσκάδα και η απλότητα αυτού του σάντουιτς θα σας κάνει να εκτιμήσετε το καλαμάρι αν δεν το έχετε κάνει ήδη και η τιμή του μόνο 3 ευρώ!!! Στο δεύτερο σάντουιτς bocadillo de calamares που θα παραγγείλετε σας προτείνω να προσθέσετε την σκορδάτη σάλτσα αγιολί που τη φτιάχνουν οι Ισπανοί υπέροχα .
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019
Πάμε για “bocadillo de calamares” στη Plaza Mayor της Μαδρίτης
Η Plaza Mayor (Πλάθα Μαγιόρ) στο κέντρο της Μαδρίτης είναι ένα πολύ δημοφιλές αξιοθέατο για τουρίστες αλλά και ντόπιους, ξεκίνησε να χτίζεται από τον 16ο αιώνα και στα τέλη του 17ου πήρε τη σημερινή μορφή της . Τον μεσαίωνα λειτουργούσε ως μια αγορά έξω από τα τείχη της πόλης ενώ κατά τη διάρκεια της Ιεράς Εξέτασης, πολλοί αιρετικοί εκτελέστηκαν εδώ αφού είχαν καταδικαστεί σε θάνατο. Από το 1985 χαρακτηρίστηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς . Θα έρθετε στη Πλάθα Μαγιόρ και για ένα ακόμη λόγο , είναι το σημείο για να απολαύσετε τη μπύρα σας και το νοστιμότατο σάντουιτς που φτιάχνουν εδώ το μποκαντίγιο ντε καλαμάρες (bocadillo de calamares) . Δεν θα είναι πλήρες το ταξίδι σας στη Μαδρίτη αν δεν δοκιμάσετε το αγαπημένο έδεσμα της πόλης που είναι απίστευτα απλό και αυτό είναι το μέρος της γοητείας του . Φρυγανισμένο ψωμί που στο γεμίζουν με τηγανητά καλαμάρια σε σχήμα δαχτυλιδιού χωρίς λεμόνι και μαγιονέζα . Η φρεσκάδα και η απλότητα αυτού του σάντουιτς θα σας κάνει να εκτιμήσετε το καλαμάρι αν δεν το έχετε κάνει ήδη και η τιμή του μόνο 3 ευρώ!!! Στο δεύτερο σάντουιτς bocadillo de calamares που θα παραγγείλετε σας προτείνω να προσθέσετε την σκορδάτη σάλτσα αγιολί που τη φτιάχνουν οι Ισπανοί υπέροχα .
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου