Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Tapas : Η λατρεία της ισπανικής κουζίνας!!!


Στην Ισπανία το φαγητό είναι θρησκεία , κι αυτό που κάνει εντύπωση στους περισσότερους ταξιδιώτες  που επισκέφθηκαν την χώρα και δοκίμασαν την κουζίνα της , είναι η απέραντη ποικιλία των μεζέδων, τα περίφημα tapas . Είναι η αγαπημένη  γαστρονομική  συνήθεια των Ισπανών , δεν είναι απλά ορεκτικά, είναι ουσιαστικά μια ιεροτελεστία γι’ αυτόν που τα δοκιμάζει , μπορεί μια συγκεκριμένη tapa σε ένα μπαρ ή εστιατόριο να γίνει αντικείμενο λατρείας  από τον κόσμο!!! Θα βρείτε μια πληθώρα παραλλαγών tapas σε όλη τη χώρα , από μία ταπεινή ελιά ή πατατούλες bravas , μια φέτα τσορίθο , ένα μαύρο λουκάνικο (morcilla) , έως ένα φιλέτο μπακαλιάρου , μερικά σαλιγκάρια , λίγα όστρακα και μύδια (mejillones) , σωλήνες θαλάσσης με σκορδοβούτυρο ή ένα μίνι γεύμα!!! Να σημειώσουμε εδώ πως τα tapas σερβίρονται στο όρθιο, αν καθίσετε όμως σε τραπέζι θα σας σερβίρουν κανονικά τις μεγαλύτερες μερίδες που τις ονομάζουν ρασιόνες (raciones)Στην χώρα των Βάσκων θα τα βρείτε με την επωνυμία  Pinchos , η τιμή των tapas & pinchos ποικίλει επίσης , μερικά προσφέρονται δωρεάν με μια θερβέθα (μπύρα) ή με ένα ποτήρι κρασί ενώ άλλα χρεώνονται χωριστά. Από τις μπύρες που δοκίμασα  ξεχώρισα τρεις από αυτές την  Estrella Damm  , την Moritz και την  Sun Miguel .   Η Moritz είναι μια ελαφριά και γλυκόπιοτη  μπύρα , αξίζει το κόπο όταν φτάσετε στη Βαρκελώνη  να επισκεφτείτε τη Fabrica Moritz  όπου στεγάζεται το παλιό ζυθοποιείο ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να γευματίσετε πίνοντας τις μπύρες σας  . Η San Miguel  είναι μια καλοκαιρινή Light μπύρα με απαλό χρυσό χρώμα ,  αρώματα  βύνης και μια φρουτώδη  αίσθηση . Όσο για την  Estrella Damm δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι η  αγαπημένη μπύρα της Βαρκελώνης. Είναι μια premium lager με αρκετά δροσιστική γεύση που εκφράζει όλα τα στοιχεία που αντιπροσωπεύει η Βαρκελώνη το πάθος, το στυλ, την τέχνη και την κουλτούρα. H επίγευση της μας κρατά συντροφιά για μεγάλο διάστημα . 















 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου