Το σαραγλί Θάσου (σαραγλιά στη θασίτικη
ντοπιολαλιά) μου αρέσει πολύ γιατί είναι ένα από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά
που έχω δοκιμάσει ποτέ . Τραγανό και ροδαλό φύλλο σε συνδυασμό με τις αρωματικές εντάσεις της κανέλας
και του γαρίφαλου θα τέρψουν από ικανοποίηση τους σιελογόνους αδένες σας .
Είναι το παραδοσιακό γλυκό της Θάσου και το φτιάχνουν εξαιρετικά στο Θεολόγο . Στρώνουν στο ταψί αφού πρώτα το λαδώσουν
τα παραδοσιακά χειροποίητα φύλλα , τα αλείφουν
με ελαιόλαδο και τα αφήνουν να ψηθούν
στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν .Στη συνέχεια τα περιχύνουν με ζεστό σιρόπι και
πασπαλίζουν από πάνω με ψιλοκομμένο καρύδι , κανέλλα και γαρύφαλλο .(
Τα σαραγλιά που βλέπετε τα έφτιαξε η κ Μαρία Παπακυριακού και θα τα βρείτε στο ζαχαροπλαστείο
«Σταμάτης» στον Λιμένα της Θάσου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου