Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Προφιτερόλ πέντε γεύσεων από τη κορυφαία σοκολάτα του κόσμου Valrhona ετοίμασε το ζαχαροπλαστείο “Charlotte”

 Ο Θόδωρος Καπάκουλακ ( pastry chef , απόφοιτος της σχολής Le Monde) αφού εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε ζαχαροπλαστεία της Αθήνας , επέστρεψε στη Καβάλα για να  αναλάβει την διεύθυνση του ζαχαροπλαστείου “Charlotte” ύστερα από τον αδόκητο θάνατο του ιδιοκτήτη του κ Παπαδόπουλου. Είναι ένας νέος άνθρωπος με ταλέντο , δημιουργική φαντασία  και απόλυτα αφοσιωμένος στη δουλειά του . Δεν έχει ωράριο στο εργαστήριο , μπορεί να κάτσει μέχρι τι 2 το πρωί για να τελειοποιήσει μια τούρτα που θα  σου κόψει την ανάσα  με τα υλικά και την επική εμφάνιση της  ή να φτιάξει ατομικά γλυκά ( εδώ που τα λέμε τα «σπάει» η Πάβλοβα στο ποτήρι και η σοκολατόπιτα στο ταψάκι πλημμυρισμένη με σος σοκολάτας )  χρησιμοποιώντας αναπάντεχους γευστικούς συνδυασμούς. Το προφιτερόλ όμως που φτιάχνει ο Θόδωρος είναι το δυνατό του χαρτί !!! Έχει φτιάξει αμέτρητα μέχρι τώρα τα οποία εκτίμησαν δεόντως οι Καβαλιώτες . Εκείνο όμως που ξεχώρισε και το αγάπησε ο κόσμος είναι το προφιτερόλ  των πέντε γεύσεων , το προφιτερόλ de lux των πέντε γεύσεων  σοκολάτας της γαλλικής fine quality “Valrhona”  που δικαίως την έχουν χαρακτηρίσει ως την Rolls-Royce της σοκολατοποιΐας . 

          Η ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΕΙΑ  ΤΗΣ  ΑΝΑΜΙΞΗΣ

 Αφού πρώτα ο pastry chef στρώσει τη βάση με τα σπιτικά σουδάκια που τα έχει γεμίσει προηγουμένως  με βανίλια Μαδαγασκάρης και σος καραμέλας , έρχεται η επική στιγμή της πενταπλής  ανάμιξης !!! Αρχίζει να περιχύνει από πάνω τις εξαίσιες και βελούδινες σος σοκολάτας “Valrhona” , bitter 70%, λευκή ,γάλακτος ,νοτσιόλα (nocciola) και τσιαντούγια (gianduia). Το αποτέλεσμα θα σας προκαλέσει γαστρονομικό ενθουσιασμό  , το προφιτερόλ  έχει γευστικό βάθος , βελούδινες υφές και εξαιρετικές ισορροπίες . Η κάθε κουταλιά πλημμυρίζει τη στοματική σας κοιλότητα με εκλεπτυσμένα αρώματα σοκολάτας. Το “Charlotte είναι το μοναδικό ζαχαροπλαστείο στο νομό Καβάλας που χρησιμοποιεί την σοκολάτα “Valrhona”  στα γλυκά που φτιάχνει . 

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ

Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η διάθεση του προφιτερόλ των πέντε γεύσεων . Πολλοί φίλοι της σοκολάτας ήρθαν από τους γειτονικούς νομούς (Δράμας, Ξάνθης ,Κομοτηνής ) ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη (γνωστό στέλεχος εταιρείας Boutique Bungalows) για να προμηθευτούν το προφιτερόλ  του ζαχαροπλαστείου “Charlotte” . Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κόσμος στήριξε την προσπάθεια ενός νέου ,σεμνού , κατηρτισμένου και πολλά υποσχόμενου pastry chef ο οποίος πιστέψτε με θα γράψει ιστορία στο χώρο της ζαχαροπλαστικής . 

 VALRHONA : Η ROLLS ROYS ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 Η σοκολάτα Βαλρονά (Valrhona) είναι η Ρολς-Ρους της ζαχαροπλαστικής , το κορυφαία αυτό προϊόν παράγεται στη μικρή γαλλική πόλη Tain L’Hermitage από το 1922 !!! Ο  pastry chef Alberic Guironnet που είναι και ο ιδρυτής της εταιρείας κατάφερε να δημιουργήσει μια σοκολάτα υψηλής ποιότητας με ισορροπημένη μεστή γεύση. Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας ήταν ότι η Valrhona ιδρύθηκε από ζαχαροπλάστη για τους ζαχαροπλάστες και από τότε προσφέρει εξαιρετικές σοκολάτες τις οποίες εμπιστεύονται χιλιάδες ειδικοί του χώρου παγκοσμίως για τις δημιουργίες τους εξασφαλίζοντας επιτυχία και γαστρονομική ολοκλήρωση. Οι ιδιόκτητες φυτείες κακαόδεντρων της Valrhona, βρίσκονται στη Βενεζουέλα και στη Δομινικανή Δημοκρατία.

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου