Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΚονΚαΣε : Σπουδαίες καλοφαγικές εμπειρίες στη πόλη της Κομοτηνής

Κατ’ αρχάς : Το εστιατόριο  «ΚονΚαΣε» αποτελεί τη νέα άφιξη στο γαστρονομικό χάρτη της Κομοτηνής , είναι ένας φωτεινός , καλοστημένος και  μοντέρνος χώρος στη καρδιά της πόλης . Ιδιοκτήτες του δυο νέοι άνθρωποι ο Παντελής Πηλικίδης και ο  chef  Αλέξανδρος Κυρτσαλίδης που σας υπόσχονται ξεχωριστές γεύσεις εμπνευσμένες  από την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή. Δοκιμάσαμε πιάτα διόλου συνηθισμένα  που υμνούν τις διαλεγμένες πρώτες ύλες της θρακικής γης αλλά και την μοναδικότητα της ελληνικής κουζίνας . Θα βρείτε όμως και συναρπαστικές προτάσεις κρεατοφαγίας που συνοδεύονται από ιδιαίτερες κοπές , όπως κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα από Black angus Αργεντινής , φιλέτο μοσχαρίσιο αλλά και picanha  Black angus . Ξεκινήσαμε με μια αποδομημένη σπανακοτυρόπιτα (σπανάκι, άνηθο , ξυνομυζήθρα και τραγανό φύλο) , είχε γευστικό ενδιαφέρον και την διέκρινε η αρμονία των υλικών της. Το μαλακό κατσικίσιο τυρί με τραγανή κρούστα και σπιτική μαρμελάδα από τοματίνια ήταν υπέρ του δέοντος απολαυστικό. Η συνέχεια περιείχε έναν «πειραγμένο» μουσακά αλλά φραντσέζα με μοσχάρι braise, εσπούμα μπεσαμέλ και τσιπς πατάτας , ένα πιάτο με φουλ νεωτερισμούς αλλά και μια γλυκύτητα στη γεύση. Οι σπουδαίες  καλοφαγικές εμπειρίες , συνεχίστηκαν με μια φινετσάτη χοιρινή πανσέτα με τραγανή κρούστα, μαγειρεμένη σε κενό αέρος , πατατούλες σπαστές , μανιτάρια και πουρέ από καραμελωμένα κρεμμύδια . Ολοκληρώσαμε με το κλασσικό «κλέφτικο» αρνάκι που μίλησε στη καρδιά μας , ο σεφ εκτέλεσε με επιτυχία την παραδοσιακή ελληνική συνταγή στην οποία το αρνί αρχικά μαρινάρεται από βραδύς σε ελαιόλαδο, σκόρδο, κρεμμύδι και λεμόνι και στη συνέχεια σιγοψήνετε κλεισμένο μέσα σε λαδόκολλα, για να κρατήσει στη σάρκα του όλες τις γεύσεις και τα ζουμιά του.

Μικρή και οργανωμένη η κάβα : του  εστιατορίου περιλαμβάνει κρασιά του Θρακιώτικου αμπελώνα και μια ανθολογία του ελληνικού . Στα αποστάγματα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα σε ποιοτικές ετικέτες της Θράκης , της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας , θα βρείτε όμως και premium παλαιωμένα τσίπουρα Dark Cave , Manifesto  κα. 

Tips : Διεύθυνση: Νικ. Ζωΐδη 29, Κομοτηνή , Τηλ. κρατήσεων: 25310 32223, 6932 459 156.

 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου