Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Το διπλοφουρνιστό και τραγανό snack “Olive Bakes” από παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης

Ο Ευθύμης Κτενίδης Πόντιος στη καταγωγή υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής marketing-πωλήσεων σε μεγάλες εταιρίες. Το 2014 αποφασίζει να εισέλθει στην αγορά τροφίμων δημιουργώντας την εταιρεία “Olive Bakes” . Με την βοήθεια του φίλου του Κυριάκου Κεφαλίδη (τρίτη γενιά αρτοποιού από τον Άγιο Χριστόφορο Πτολεμαΐδας) ξεκίνησαν την παραγωγή ενός ξεχωριστού σνακ για όλες τις στιγμές της ημέρας. Πρόκειται για τα διπλοφουρνιστά παξιμαδάκια “Olive Bakes” που βασίστηκαν  στη συνταγή της πόντιας γιαγιάς Ευδοκίας - η οποία  μεταμόρφωνε το παραδοσιακό κουλουράκι σε τραγανές μπουκίτσες με λαδάκι και αλάτι . Το παξιμαδάκι “Olive Bakes” είναι χειροποίητο, δεν περιλαμβάνει συντηρητικά , είναι διπλοφουρνιστό  , μας προσφέρει πλούσια αρώματα  και παρασκευάζεται από εγχώριες πρώτες ύλες εκτός από το σουσάμι που εισάγεται από την Αφρική . Κυκλοφορεί στο εμπόριο σε πέντε γεύσεις , ελιά με κουρκουμά , χαρούπι και σκόρδο , μπέικον, ρίγανη και πάπρικα . Το προϊόν εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης και αυτή την εποχή ετοιμάζεται για Αμερική και Μέση Ανατολή. Τα “Olive Bakes” όμως κατάφεραν να διακριθούν και σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων , όπως το Costa Navarino στη Καλαμάτα , το Restaurant Cafe Bar “Moorings στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, το Opus inner pleasure  στη Γλυφάδα  και το  Varos Village  στη Λήμνο.

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου