Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Μεσογειακές γεύσεις από τον Στέλιο Χατζηαβραμίδη στο «Terra Anasa Mediterranean Restaurant» στη παραλιακή ζώνη του Ελαιοχωρίου

Το  «Anasa Luxury Resort» είναι το νέο 5άστερο boutique ξενοδοχείο που λειτουργεί από τον Μάϊο του 2022 και βρίσκεται κατά μήκος της παραλίας του  Ελαιοχωρίου  Καβάλας . Το εστιατόριο «Terra Anasa Mediterranean Restaurant» βρίσκεται σ’ ένα υπερυψωμένο αίθριο στην καρδιά του θέρετρου με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους . Υιοθετώντας το concept της ανοιχτής κουζίνας, ο σεφ μαζί με τον βοηθό του ετοιμάζουν μπροστά στα μάτια σας ένα εξαιρετικό μενού a la carte, συνοδευόμενο από μια εκλεκτή λίστα κρασιών του Μακεδονικού αμπελώνα. Ο άρχοντας της κουζίνας Στέλιος Χατζηαβραμίδης (La Terra , Ιμαρέτ) έχει γράψει ιστορία στο γαστρονομικό τοπίο της περιοχής με έμπνευση τα χρώματα και τις γεύσεις της Μεσογείου , η μαγειρική  για τον Στέλιο  είναι τρόπος ζωής και ολοκλήρωσης. Διοχετεύει στη μαγειρική του τέχνη τις μυρωδιές και τα αρώματα της μεσογειακής κουζίνας , χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά της περιοχής και δημιουργεί εκφραστικά πιάτα με βαθιά νοστιμιά και εξαίσιες αρμονίες. Ξεχωρίσαμε τις υπέροχες comfort μακαρονάδες με θαλασσινά , όλες aldente (ήταν κάτι που εκτιμήσαμε από την πρώτη στιγμή ), όλες αχνιστές αφού ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας και όλες «πασπαλισμένες» με τη δική τους ιταλιάνικη γοητεία. Οι κρεατολάγνοι θα βρουν στο μενού συναρπαστικές προτάσεις κρεατοφαγίας που συνοδεύονται από ιδιαίτερες κοπές , rib-eye , tomahawk , ψαρονέφρι , σπαλομπριζόλα και άλλα premium steak by Νίκος Κεχαγιάς. Η λίστα των κρασιών μικρή και ενημερωμένη κυρίως με οίνους του Μακεδονικού και Θρακικού αμπελώνα.

 







  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου