{ “ή πως το φαγητό στο χωριό πυροδοτεί μια γλυκιά εφορία στον ουρανίσκο” }
Στο χωριό Κηπιά του Παγγαίου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Μικρασιατικής καταγωγής , την ημέρα του Πάσχα ακολουθούν έναν διαφορετικό τρόπο ψησίματος του κατσικιού στον ξυλόφουρνο . Αφού γεμίσουν το κατσίκι με ρύζι και μπαχαρικά το τοποθετούν στο νταβά μαζί με τις πατάτες , στη συνέχεια το σκεπάζουν με λαδόκολλα και μετά σφραγίζουν το ταψί με ζυμάρι για να μην φεύγει ο ατμός κατά την διάρκεια του ψησίματος. Με τον τρόπο αυτό θα ψηθεί το κρέας ομοιόμορφα θα κρατήσει όλα τα αρώματα του ενώ δεν θα στεγνώσει η σάρκα του . Βάζουν τον νταβά στο φούρνο για έξη με επτά ώρες και σφραγίζουν τη πόρτα με λάσπη για να μην υπάρξει απώλεια της θερμότητας . Όταν το ζυμάρι μαυρίσει ολοκληρωτικά σημαίνει πως το φαγητό είναι έτοιμο. Όσο για το αποτέλεσμα θα εξιτάρει τους γευστικούς σας κάλυκες , μελωμένη και τρυφερή σάρκα, crunchy πετσούλα και dirty λιπαρότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου