Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Παράλια Μικράς Ασίας-Αλάτσατα : Για γλυκές....... αλχημείες στο ζαχαροπλαστείο «Imren» !!!!



Info : Περπατώντας στα γραφικά Αλάτσατα   κάποια στιγμή θα περάσετε από το ζαχαροπλαστείο του  Imren  και αξίζει ο κόπος να κάνετε μια στάση  για να γευτείτε τα υπέροχα γλυκά που κάνει  ή να πιείτε  τον καϊμακλίδικο καφέ του . Ο Imren  από το 1941 είναι αυθεντία στις γλυκές  ανατολίτικες γεύσεις, το όνομά του έγινε συνώνυμο με τον φρέσκο και μυρωδάτο μπακλαβά, το σαραγλί, το καζάν ντιπί , και το ντοντουρμά  . Πρώτα απολαύσαμε τη νόστιμη και αληθινή  σοκολάτα που φτιάχνει , από τη κουβέντα που είχαμε με τον ιδιοκτήτη    καταλάβαμε την σοβαρή  προσπάθειά που κάνει στο κατάστημα για να προχωρήσουν το ρόφημα αυτό  λίγα βήματα παραπέρα, προς την υπέρτατη  απόλαυση. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε  τον μπακλαβά του  (vey crunchy !!!) , το καζάν ντιπί  που είναι η κρέμα καραμελέ της Ανατολής , απαλή κρέμα ρυζιού με πεντανόστιμη κρούστα από καμένη ζάχαρη, άλλωστε καζάν ντιπί σημαίνει "καμένος πάτος του καζανιού "...μην σας  τρομάζει η λέξη είναι πεντανόστιμο , και το σακιρτζί μουχαλεμπί (sakizli muhallebi) που είναι μια  ευωδιαστή παχύρευστη κρέμα  με άρωμα μαστίχας . Μου έκανε εντύπωση βέβαια  που ο ζαχαροπλάστης τους  φτιάχνει τους διάσημους στη περιοχή  αυτή  kavala kurabiyesi (κουραμπιέδες Καβάλας)   χρησιμοποιώντας όπως μου είπε μια συνταγή  που του έδωσε κάποιος φίλος  του  από τη Νέα  Καρβάλη . 

 

 Tips :  YeniMecidiyeMah 3067, Sok. No.2, tel. +90 232 716 60 02)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου