Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ταξιδεύοντας με οδηγό τη γεύση : Δουβλίνο….μια μπύρα (Guinness) ηλικίας δυόμιση αιώνων !!! (Traveling with the taste as our guide- Visit to the brewery in Guinness , Dublin )

HISTORY : O Arthur Guinness o πρωταγωνιστής της ιστορίας μας γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας το Celbridge, το 1725. Ο πατέρας του  Richard, την εποχή εκείνη έφτιαχνε μπύρα για τους εργαζόμενους στο κτήμα  του  Αρχιεπίσκοπου της περιοχής . Μεγαλώνοντας όμως ο  Arthur  και αφού έμαθε την τέχνη της ζυθοποιίας από τον πατέρα του  αποφάσισε να ανοίξει  την δική  του μικρή επιχείρηση   στη πόλη  του Leixlip. Ο Arthur Guinness ανήσυχο πνεύμα αποφασίζει το  1759 να επεκτείνει την  επιχείρηση του  και  στα 34 του μετακομίζει  στο Δουβλίνο και  αγοράζει μια εγκαταλελειμμένη  ζυθοποιία  στην πύλη του Αγίου Ιακώβου εκεί όπου μέχρι σήμερα βρίσκονται η εγκαταστάσεις της πιο διάσημης μαύρης μπύρας στον κόσμο . Στο Δουβλίνο  θα παντρευτεί την  Olivia Whitmore , με την οποία θα αποκτήσει  21 παιδιά !!!!! Παρά το σκληρό ανταγωνισμό  που επικρατούσε στις αρχές του 18ου αιώνα  από τις  εισαγόμενες  αγγλικές  μπύρες κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει  την εμπιστοσύνη  του   ιρλανδικού  λαού  με την γεύση της  εξαιρετικά καλοψημένης  και καλοκαβουρδισμένης   μαύρης  μπύρας  του , και έτσι  η Πύλη του Αγίου Ιακώβου να γίνει σήμα κατατεθέν του Δουβλίνου .  Μέσα στα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν οι εξαγωγές  της μπίρας  Guinness στην Αγγλία και  από οικογενειακή επιχείρηση που υπήρξε θα καταφέρει να γίνει μια από τις  μεγαλύτερες  ζυθοποιίες της Ευρώπης .  Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, οι πωλήσεις της Guinness  Stout ήταν πάνω από 1,2 εκατ. βαρέλια τον χρόνο ενώ σήμερα   παρασκευάζεται σε περισσότερες από 40 χώρες, και πωλείται σε περισσότερες από 150 . Όσο για την ετικέτα της  που εμφανίζει την άρπα O'Neill ,  συμβολίζει τη κελτική  μουσική  που άκουγαν  στα  κάστρα  οι  αρχαίοι  Ιρλανδοί . 

TIP :  Θα σας αποζημιώσει η επίσκεψη σας στο  εργοστάσιο  της  μπύρας Guinness , δεν υπάρχει βέβαια κάποιος ξεναγός αλλά ακολουθώντας τα βέλη κατεύθυνσης  θα οδηγηθείτε εύκολα  στην έκθεση  με  τα εκθέματα . Στη συνέχεια θα κατευθυνθείτε στο τελευταίο όροφο της ζυθοποιίας  όπου βρίσκεται  το  Gravity bar για  να εξαργυρώσετε το κουπόνι που σας έχουν δώσει με τα εισιτήρια εισόδου  με μια παγωμένη Guinness  και με θέα όλο το Δουβλίνο στα πόδια σας !!!  Στην έξοδο  θα  πρέπει να περάσετε από το  gift shop  για να προμηθευτείτε τα αναμνηστικά σας  που θα βρείτε πολύ φθηνότερα  από ότι στη πόλη του Δουβλίνου .

 
 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου