Ο Γιώργος Τουρατζής επαναπροσδιόρισε χωρίς αμφιβολία τον οινικό
και γαστρονομικό χάρτη της χώρας οργανώνοντας με απρόσμενη επιτυχία το «Umami Festival» , ξεπερνώντας τα τετριμμένα και ανεβάζοντας ψηλά το πήχη των προσδοκιών
.Ο Mr Umami (όπως τον αποκαλώ
χαϊδευτικά) είναι ο άνθρωπος που μαθαίνει την Ελλάδα να πίνει και να γεύεται τα
πιο premium ελληνικά
προϊόντα μέσα από μια σειρά γαστρονομικών & οινικών event που διοργανώνει
ανά το πανελλήνιο . Η Turatzis Umami υστέρα από δυο χρόνια επιστρέφει στη Λάρισα
για την διοργάνωση του «Umami Festival Thessaly ’19» στις 16 & 17 Νοεμβρίου
. Οι πόρτες του «Divani Palace Larissa» θα ανοίξουν και θα υποδεχθούν κορυφαίους οινοποιούς, αποσταγματοποιούς και
δίκτυα εισαγωγής της χώρας σε συνδυασμό με εκλεκτά προϊόντα γαστρονομίας, σε
μια πρωτοποριακή διοργάνωση. Οινόφιλο κοινό, λάτρεις της εστίασης και
επαγγελματίες του χώρου θα έχουν για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν
από κοντά τους ανθρώπους πίσω από τα προϊόντα, στο πιο γευστικό διήμερο!!!
Κορυφαίοι παρουσιαστές του οίνου
και της γαστρονομίας, θα παρουσιάσουν νέα & πρωτότυπα γευσιγνωστικά
σεμινάρια, προσφέροντας σπάνιες γευστικές εμπειρίες στην ειδικά διαμορφωμένη
αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani Palace Larissa» . Πρώτη και καλύτερη η
αγαπημένη grill chef Μυρσίνη Λαμπράκη με το «Meat & Fire project» , προμηνύεται
να κλέψει τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων με ξεχωριστές κοπές κρεάτων,
μαρινάδες & εξωτικά ψησίματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν
όσοι κλείσουν έγκαιρα τις θέσεις τους σε αυτό το πρωτότυπο masterclass
γευσιγνωσίας. Κρεατικά ψημένα με διάφορους τρόπους, θα παρουσιαστούν από την
grill chef και θα δοκιμαστούν δίπλα σε επιλεγμένα κρασιά. Η απόλυτη Umami
street food εμπειρία!!! Θα ακολουθήσει ο κορυφαίος Έλληνας sommelier Γιώργος Λούκας σε ένα Masterclass
ελληνικών & διεθνών οίνων , θα παρουσιάσει
ένα διαφορετικό, βιωματικό ταξίδι στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο
κόσμο μέσα από εμβληματικές ποικιλίες σταφυλιών. Με την καθοδήγηση του θα γνωρίσετε
τα χαρακτηριστικά 10 κρασιών με παράλληλα γευστικά στοιχεία-πέντε από την
Ελλάδα και πέντε από τον υπόλοιπο κόσμο. Τη σκυτάλη θα λάβει ο Καβαλιώτης κρεοτέχνης
Νίκος Κεχαγιάς , θα παρουσιάσει στο
restaurant bar «Βόσπορος» της Λάρισας τις νέες του τεχνικές επάνω στη ξηρή ωρίμανση του μοσχαρίσιου κρέατος . Η
επίδειξη περιλαμβάνει ένα επικό Flat Iron (35 ημερών ωρίμανσης) , δυο Rib eye
που ο Νίκος τα «έχτισε» το πρώτο στη
φίνα γαλλική σοκολάτα Cocoa Barry και το άλλο με την Βελγικη Callebaut για να
προσδώσουν στις μπριζόλες τα μοναδικά μπουκέτα των αρωμάτων τους , και τέλος πολλά Burger από τα καπάκια
μοσχαρίσιας μπριζόλας της γαλλικής ράτσας βοοειδών Charolais που ωρίμασαν για
50 ημέρες .
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
20.30 : “Δείπνο των Παραγωγών” (Μόνο για
εκθέτες & συνεργάτες)
Σάββατο 16 Νοεμβρίου
13.00 –
21.00 : Επίσκεψη κοινού στο
φεστιβάλ
18.30 – 20.00
: Tasting session κρεάτων & οίνου με τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες
επιχειρήσεις της πόλης
21:30 –
23:30 : Apprime Rooftop: Γαστρονομικό Δείπνο
Κυριακή 17 Νοεμβρίου
12.30 –
20.30 : Επίσκεψη κοινού στο
φεστιβάλ
15:30 – 17:50 : Βόσπορος: Γαστρονομικό γεύμα Wine
Dry aged meat & Monolith
18.00 –
19.30: Masterclass ελληνικών &
διεθνών οίνων: Γευσιγνωσία & Παράλληλο στυλ (sommelier Γιώργος
Λούκας)
Παράλληλες εκδηλώσεις σε
συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου