Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Καρμπονάρα οριτζινάλε ιταλική με γκουαντσιάλε και αυγό από τον chef Τάσο Εσιρπέογλου

Κατ΄αρχάς : Η αυθεντική καρμπονάρα δεν περιέχει ούτε κρέμα γάλακτος, ούτε ζαμπόν ,ούτε μασκαρπόνε , ούτε κασέρι. Επειδή η συνταγή έχει κακοποιηθεί από τους Έλληνες μαγείρους (κοινώς της έχουν αλλάξει τα φωτά!!!), η σημερινή συνταγή που εκτελεί ο chef Τάσος Εσυρπέογλου (εστιατόριο “Namaste”) είναι η οριτζινάλε ιταλική καρμπονάρα . Οι θεωρίες για την προέλευση της είναι πολλές και μία από αυτές είναι ότι ανακαλύφθηκε στην περιοχή Abruzzo από τους ανθρακωρύχους που στα ιταλικά ονομάζονται carbonari. Μια άλλη θεωρία που φαίνεται να είναι επικρατέστερη είναι ότι η Carbonara προέρχεται από το μαύρο πιπέρι που πρόσθεταν από πάνω και θύμιζε κάρβουνο-carbone. Καλή σας όρεξη!!!

Τα υλικά μας (για 4 ατομα ): 150 γραμ. παρμεζάνα , 150 γραμ. πεκορίνο , 1 πακέτο μακαρόνια,  200 γραμ. γκουαντσιάλε(είναι το ιταλικό “μπέικον” που προέρχεται από τα μάγουλα του χοιρινού) , 4 αυγά , 1 σκελίδα σκόρδου ,πιπέρι φρεσκοτριμμένο , 1 ποτήρι κρασί .

Βράζουμε  :  τα μακαρόνια μας στη κατσαρόλα με λίγο αλάτι και προσέχουμε να ψηθούν al dente .

Παρασκευή λιεζόν : Παίρνουμε νερό από τα μακαρόνια που έχουμε βράσει και προσθέτουμε τα αυγά μας (μόνο οι κρόκοι) , μαϊντανό και τα δυο είδη τυριών που επιλέξαμε , παρμεζάνα και πεκορίνο .

Εκτέλεση : Σοτάρουμε στο wok tok τη γκουαντσιάλε με μια σκελίδα σκόρδο και τρεις κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας , ρίχνουμε μέσα όλα τα μακαρόνια και σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί. Ολοκληρώνουμε με την προσθήκη της λιεζόν . Σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε τη καρμπονάρα μας με μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι .

 

           

 

Ο chef Τάσος Εσιρπέογλου  υπηρετεί τη μαγειρική όλα αυτά τα χρόνια  με συνέπεια και απόλυτη αφοσίωση . Εργάστηκε κατά καιρούς  σε μεγάλες και απαιτητικές κουζίνες όπως το “Elounda Mare Relais & Châteaux Hotel” στην Κρήτη ,το εστιατόριο “Ψαράκι” στη Βλυχαδα της  Σαντορίνης που διακρίθηκε τη χρονιά εκείνη κερδίζοντας την τρίτη θέση στο Tripadvisor και το ιστορικό Imaret Hotelτης Καβάλας . Εδώ και πέντε χρόνια είναι υπεύθυνος της κουζίνας στο εστιατόριο Namaste στο Λιμένα της Θάσου .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου