Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΝΗΣΟΣ : Μπύρες υψηλής ποιότητας και χαρακτήρα από την «Μικροζυθοποιία Κυκλάδων»

Κατ’ αρχάς : Δυο δραστήριοι άνθρωποι με πλούσιες περγαμηνές στο ενεργητικό του ο καθένας ο Αλέξανδρος Κουρής ( με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο του στρατηγικού μάρκετινγκ) και η Μάγια Τσόκλη (ταξιδιωτική δημοσιογράφος, παρουσιάστρια εκπομπών , βουλευτής για ένα διάστημα  και διευθύντρια του αξέχαστου ταξιδιωτικού περιοδικού “Passport” ) ενώνουν τις δυνάμεις τους και την κοινή τους αγάπη για το νησί της Μεγαλόχαρης και το 2012 δημιουργούν στη  Βαγιά της Τήνου την  «Μικροζυθοποιία Κυκλάδων» . Αγοράζουν ένα παραδοσιακό κτίριο του νησιού  και το μετατρέπουν σε βιοτεχνικό κτίριο ειδικά διαμορφωμένο  για να εγκατασταθεί  ο ογκώδης εξοπλισμός του ζυθοποιείου . Ξεκινούν τις πρώτες ζυμώσεις με  αγάπη, πάθος και ενθουσιασμό ,ακολουθώντας πιστά ( χωρίς νεωτερισμούς) τις συνταγές ζύμωσης και χρησιμοποιώντας μόνο ποιοτικές πρώτες ύλες . Έτσι γεννιέται η μπύρα  «ΝΗΣΟΣ» , μια μπύρα με χαρακτήρα  για να είναι σε πλήρη αρμονία με την Κυκλαδίτικη γαστρονομία και για να προσφέρει ευχαρίστηση σε ένα μεγάλο εύρος ουρανίσκων. Σύντομα θα κατακτήσει  όλες τις Κυκλάδες  με την ποιότητα και τη σταθερότητα της , θα αγαπηθεί από τους απανταχού μπυρόφιλους της χώρας , θα διαγράψει μια ανέλπιστη επιτυχημένη πορεία σε πολλές  Ευρωπαϊκές χώρες , ενώ θα τιμηθεί με κορυφαία βραβεία σε σοβαρούς διεθνείς διαγωνισμούς .

Δοκιμάσαμε   Η πρώτη ΝΗΣΟΣ που δοκίμασα ήταν η  pilsner  στο εστιατόριο της φίλης μου Μαρίας Εκμεκτσίογλου στο Καλαμάκι , μια μπύρα με πλούσιο χρυσαφί χρώμα, μεστό σώμα και ισορροπημένη πικράδα . Η παραγωγή της βασίζεται σε εξαιρετικές πρώτες ύλες, και γενναίες ποσότητες βύνης και λυκίσκου. Είναι απαστερίωτη και καταναλώνεται φρέσκια H «ΝΗΣΟΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ» είναι μια μπύρα Reserve Special Dark Ale , εποχιακή, απαστερίωτη και πολύ μικρής παραγωγής . Εδώ ο ζυθοποιός Αλέξανδρος Κουρής πείραξε ελαφρώς την συνταγή της και πρόσθεσε ψημένο αβυνοποίητο κριθάρι, τηνιακό μέλι , μαύρη κορινθιακή σταφίδα , πέντε (παρακαλώ) εκλεκτές βύνες και δυο ευγενείς λυκίσκους . Άλλη μια καινοτομία από την Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, άφησαν τη μπύρα να ωριμάσει πάνω σε ψημένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς !!! Τα αρώματα της στο ποτήρι έχουν μια πολυπλοκότητα , κατάφερα να διακρίνω τη γλύκα των δημητριακών και τη δροσιά των εσπεριδοειδών  Να ξέρετε αγαπητοί αναγνώστες πως σήμερα οι περισσότερες μπύρες αν όχι όλες των ελληνικών  μικροζυθοποιών είναι  φρέσκιες , απαστερίωτες και αφιλτράριστες .  Η ΝΗΣΟΣ  «Θολή» μας έρχεται κατευθείαν από το κελάρι της ζυθοποιίας , διατηρεί ένα μεγάλο μέρος της μαγιάς μέσα στη φιάλη και γι αυτό το λόγο παρουσιάζει μια χαρακτηριστική θολότητα , πριν την ανοίξετε  ανακινήστε ελαφρά το μπουκάλι . Θα νιώσετε στο στόμα σας όμορφα αρώματα εσπεριδοειδών από τη γενναία ποσότητα αρωματικών λυκίσκων που περιέχει .      

Η μεγάλη διάκριση :  Το 2014  η Νήσος «Pilsner» συμμετέχει στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό  «European Beer Star» και αποσπά κορυφαία  διάκριση τo αργυρό μετάλλιο στη κατηγορία  Bohemian Pilsner . Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 42 χώρες και η κριτική επιτροπή με την μέθοδο της τυφλής δοκιμής επέλεξε την μπύρα της Τήνου ανάμεσα σε άλλες 1613 μπύρες.

Tips : Μπορείτε να επισκεφτείτε το ζυθοποιείο στη Τήνο από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου . Ώρες λειτουργίας: Τρίτη στις 17:00 και  στις 18:00, Πέμπτη στις 17:00 και στις 18:00, Σάββατο  στις 10:00, 11:00 και 12:00 . Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και η -γενναιόδωρη- γευσιγνωσία των 4 τύπων μπύρας που παράγει  διαρκεί περίπου 40 λεπτά και η τιμή είναι 6€ το άτομο . Επειδή  οι ξεναγήσεις γίνονται σε μικρές ομάδες των 10 ατόμων, θα πρέπει να κάνετε εγκαίρως κράτηση στο e-mail visits@nissos.beer.

 















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου