Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

“ Μια γευστική βραδιά για τους φίλους Μονεγάσκους” {menu pour les amis Monegasques} από τον σεφ παντρόν Βύρωνα Μπαρμπασακάλη στο Vathi Cove Luxury Resort & Spa της Θάσου

Μέσα στην ανταύγεια του καλοκαιρινού δειλινού και με την ανάσα της ζεστής θάλασσας να γλυκαίνει το βράδυ στον ειδυλλιακό όρμο του Vathi Cove Luxury Resort & Spa” ένας μάγος της κουζίνας και το επιτελείο του ετοιμάζει πυρετωδώς το απαιτητικό του μενού για τους φίλους Μονεγάσκους , που εμπιστεύθηκαν τις φετινές διακοπές τους στην Θάσο και οργάνωσαν την διαμονή τους στο υψηλών προδιαγραφών δημιούργημα του επιχειρηματία  Δημήτρη Γαλάνη. Μέσα στην σιγαλιά της φύσης που ησυχάζει και τον ήλιο που δύει ο σεφ παντρόν Βύρων Μπαμπασακάλης ενορχηστρώνει τις πρώτες γεύσεις και κάθε πιάτο του αποκαλύπτει κόσμους ολόκληρους και μια βαθύτητα που εκπλήττει. Οι Μονεγάσκοι γνωρίζουν καλά την υψηλή γαστρονομία και επιμένουν στη μεσογειακή κουζίνα, που ο σεφ την πάντρεψε τολμηρά με τις πρώτες ύλες της Θάσου και τις γαλλικές γαστρονομικές παρασκευές, χωρίς να προδώσει τίποτα από τα δύο. Και την γαλλική παράδοση, που γνωρίζει άριστα και την φιλοξενία των τοπικών προϊόντων μέσα στο περίβλημα απ’ όπου αναδυόταν η φίνα εσάνς της θηριώδους παράδοσης των Γάλλων. 

Ο Βύρων Μπαρμπασακάλης ετοίμασε κατ΄ αρχάς ένα Meze degustation που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της μεσογειακής κουζίνας, πιάτα με υψηλή τεχνική , γευστικό χαρακτήρα και φαντασία . Carpaccio ribay με παρθένο  ελαιόλαδο, πράσινο λεμόνι και ανθό αλατιού , όστρακα με σος marinair , σέλινο , echalote , κρασί , βούτυρο και λεμόνι , carpaccio κολοκυθάκι με τσορίθο και σως βινεγκρέτ , πέστο ντομάτας με πλιγούρι, μανιτάρι και στραγγιστό γιαούρτι . Το κυρίως περιελάμβανε “tournedos langoustine με σος αρμονικέν και τσιπς πατάτας , ένα πιάτο με ετερόκλητα υλικά (γαλλικό φιλέτο από λιμουζίν και γαρίδες) τα οποία ανέδειξε ιδανικά ο σεφ παντρόν . Η εκμαυλιστική γλύκα της γαρίδας έδεσε αρμονικά με την κρουστή σάρκα του γαλλικού φιλέτου και απογείωσε τα γαστρονομικά μας αντανακλαστικά. Το συνταίριασμα κρασιών-φαγητού σ’ αυτήν την υπέροχη βραδιά ήταν άκρως δελεαστικό , για το Meze degustation  ο σομελιέ επέλεξε το ροζέ του Nico Lazaridi , ένα κρασί με πλούσια αρώματα φρούτων και γαργαλιστική γεύση ιδανικό για καλοκαιρινά γεύματα. Για το κυρίως πιάτο η επιλογή ήταν Chateau Nico Lazaridi red , οι Μπορντωλέζικες ποικιλίες του στο απόγειο τους , ένα κόκκινο κρασί με βάθος και κομψότητα που αγκάλιασε αγαπησιάρικα την εθιστική γλυκιά νοστιμάδα του πιάτου .

Tips :  Το  Vathi Cove Luxury Resort & Spa ( Tel : +30 2593 440920 e-mail: info@vathicove.gr ) απέχει  1,3 χιλιόμετρα από την παραλία Πόρτο Βαθύ και 2 χιλιόμετρα από την παραλία της Σαλιάρας. 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου