Υλικά : 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο , 170 γρ. μανιτάρια Nameko , 100 γρ. τυρί Μασκαρπόνε , 100 γρ. κρέμα γάλακτος , 1 σκελίδα σκόρδο , 1 κ.γ βούτυρο γάλακτος , 1/2 ποτήρι λευκό κρασί ,τριμμένη παρμεζάνα , λίγο άνηθο , αλάτι και πιπέρι .
Εκτέλεση : Κόβουμε το φιλέτο σε κύβους , αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο το βγάζουμε και το τοποθετούμε σ΄ ένα μπολ. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια. Σβήνουμε με λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το μασκαρπόνε , την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να χυλώσει η σος. Ρίχνουμε στην σος τα κομμάτια του κοτόπουλου, την τριμμένη παρμεζάνα και τον άνηθο και σερβίρουμε. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, ρύζι μπασμάτι ή πλιγούρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου