Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Η σπουδαία ελληνική «Γαστρονομία της Πυράς» βρήκε την θέση που τις αξίζει στο επιτυχημένο Festival BBQ που διοργάνωσε ο Κρεοτέχνης Νίκος Κεχαγιάς

“Οι χορτοφάγοι είναι ένας συνεχής μπελάς για κάθε μάγειρα της προκοπής. Για μένα η ζωή χωρίς κρεατόσουπα, λουκάνικα, εντόσθια και μπριζόλες, είναι μια ζωή που δεν αξίζει να την ζεις”

Άντονι Μπουρντέν   chef

Στη συνοικία του Βύρωνα μπροστά από το κρεοπωλείο του Νίκου Κεχαγιά στήθηκαν οι φουφούδες  από τον Κύπριο Χάρι Θεοδοσίου τον άνθρωπο που έχει φτάσει το ψήσιμο σε άλλο επίπεδο με τις δημιουργικές  κατασκευές των ψησταριών που φτιάχνει αλλά και με τα ξεχωριστά κάρβουνα που χρησιμοποιεί από πυρήνα ελιάς . Τα κάρβουνα αυτά δεν καπνίζουν , δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα , ανάβουν πολύ εύκολα και αναδεικνύουν τις  γεύσεις των ψητών . Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση του Νίκου Κεχαγιά για ένα ζωηρό φεστιβάλ με την γαστρονομία της πυράς σε πρώτο πλάνο , ετοίμασε τους γευστικούς του κάλυκες και δοκίμασε λαχταριστό και ποιοτικό μπάρμπεκιου . Τα κρεατικά είχαν μια παιχνιδιάρα  λιπαρότητα, μελωμένη νοστιμιά , ελαφρά τραγανή υφή και πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό άρωμα που προερχόταν από την μαρινάδα και από ένα ειδικό μείγμα που τα ψέκαζε ο Χάρις Θεοδοσίου κατά την διάρκεια του ψησίματος . Στο τέλος ο Νίκος ετοίμασε τα premium steak , striploin και flat iron της γαλλικής εταιρείας Bovillage. Το καρέ της απόλαυσης συμπλήρωσε η σπινθηροβόλος γεύση των μπακάλικων πιπεριών που τηγάνιζε επί τόπου ο Σερραίος παραγωγός Πέτρος Άτσαλος . Το φεστιβάλ bbq πλαισίωσαν επάξια η τοπική μικροζυθοποιία Marmita και οι τοπικοί οίνοι  Παγγαίου του Κτήματος Συμεωνίδη .

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου