Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Στο εστιατόριο «Hanoi» για ένα ζεστό πιάτο βιετναμέζικης σούπας pho

 Η νοστιμιά της σούπας  pho εξαρτάται από την ποιότητα του ζωμού της , πόσο πολύπλοκος και  αρωματικός θα είναι. Στην παραδοσιακή βιετναμέζικη μαγειρική, ο ζωμός pho σιγοβράζεται για πολλές ώρες προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το πλούσιο μείγμα γεύσεων που όλοι γνωρίσαμε και ξεχωρίσαμε . Δώδεκα ώρες τουλάχιστον βράζει ο ζωμός με τα μοσχαρίσια κόκκαλα και τα νοστιμευτικά όπως καψαλισμένα κρεμμύδια , τζίντζερ, γλυκάνισο και κανέλα για να αποκτήσει τη βαθιά, πολύπλοκη γεύση του. Έρχεται στο τραπέζι το τεράστιο μπολ με τον υπέροχο αχνιστό διαυγή ζωμό που αποτελεί την τέλεια αρμονία με τις τρυφερές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος που περιέχει , τα νουντλς ρυζιού, τις λωρίδες φρέσκου κρεμμυδιού, κόλιανδρο και δυόσμο.  Σε δυο μικρά μπολάκια σας φέρνουν έξτρα τσίλι και λάιμ . Και να σκεφτείτε ότι τη σούπα pho την τρώνε για πρωϊνό στο Βιετνάμ , είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά στη χώρα και σερβίρετε σε πάγκους του δρόμου και σε εστιατόρια. Το εστιατόριο «Hanoi» της Νικολέτας Νκιούγιεν στο Σύνταγμα  κατάφερε να κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν την ζεστή βιετναμέζικη σούπα pho , για αυτό λοιπόν μην παραξενευτείτε αν συναντήσετε ουρά μπροστά από το μαγαζί στον πεζόδρομο της οδού Πετράκη.

History :  Η παραδοσιακή σούπα  Pho ξεκίνησε να φτιάχνεται στα τέλη του 19ου αιώνα στο Βόρειο Βιετνάμ στην κορύφωση της γαλλικής αποικιοκρατίας.  Συγκεκριμένα οι  κάτοικοι της πόλης Nam Dinh ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν το βιετναμέζικο αυτό πιάτο. Μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο από τους πρόσφυγες που έφυγαν από τη χώρα .  Ένας από τους δημοφιλέστερους αστικούς μύθους της χώρας υποστηρίζει ότι οι πεθερές αξιολογούν τις υποψήφιες νύφες τους από την ικανότητά τους στην παρασκευή της σούπας pho.  

Tips :  «Hanoi» , Πετράκη 12, Σύνταγμα ,  Τηλέφωνο: 213-0451379 , κόστος: 20 € / άτομο (με μπύρα)

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου