Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Υγιεινό διατροφικό μενού στο “Healthylicious” της Μυκόνου δια χειρός Κώστα Τζιδημόπουλου

    Το  «Healthylicious»  είναι ένα φιλόξενο εστιατόριο και βρίσκεται στα Ματογιάνια της Μυκόνου, λειτουργεί από το 2019 και προσφέρει premium επιλογές εμπνευσμένες από τη μεσογειακή και αθλητική διατροφή. Τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, υγιεινά επιδόρπια χωρίς ζάχαρη, πλούσια σε φυτικές ίνες, φιλικά προς τους χορτοφάγους, υψηλή πρωτεΐνη, βότανα και υπερτροφές. Ο σεφ Κώστας Τζιδημόπουλος  αφού έγραψε αρκετά  χιλιόμετρα στις κουζίνες της Ελλάδας και της Αμερικής ( “Tavern GefyrakiKavala , “Thassos grand resort”,  Katerinas bar” , “SantAnna” , “Cherokee steak bar” , “Manetta Dianner”  στην Ατλάντα των ΗΠΑ) τα τελευταία χρόνια έριξε “άγκυρα” στο «Healthylicious» της Μυκόνου , όπου μαζί με τον ιατρικό σύμβουλο  Αλέξανδρο Μουρουγλάκη και τη διατροφολόγο  Ευρυδίκη Τζιοβάρα , ανέλαβαν και σχεδίασαν ένα μενού με επιλογές υγιεινών τροφών για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Υπερήφανος γι’ αυτό το project o σεφ Κώστας Τζιδημόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Όσοι επισκέπτονται τη Μύκονο θα μπορούν να συνεχίζουν τη διατροφή που κάνουν  και στις διακοπές τους . Σκέψη μας ήταν να μπορεί ο καθένας  στα γεύματα που κάνει να μπορεί να υπολογίζει τις θερμίδες που χρειάζεται ημερησίως με ένα  project  διατροφής  χαμηλών λιπαρών , ισορροπημένων υδατανθράκων , κυρίως vegan διατροφή και vegetarian.  Ήμασταν οι πρώτοι στο νησί  που χρησιμοποιήσαμε φρέσκα υλικά , κυρίως τοπικά προϊόντα , αν εξαιρέσουμε κάποια φρούτα ειδικευμένα όπως τα τροπικά που χρησιμοποιούμαι για να κάνουμε φρέσκα smoothies και χυμούς , όλα είναι τοπικά προϊόντα της Μυκόνου. Δουλεύουμε open bar και open kitchen  ώστε ο κάθε πελάτης να βλέπει ότι ζητάει να παρασκευάζεται εκείνη τη στιγμή . Και καταλήγει : «Είναι μια παρεξηγημένη έννοια ότι  μόνο οι ξένοι γνωρίζουν να τρώνε υγιεινά , τα μηνύματα από την πρώτη στιγμή που ανοίξαμε ήταν ότι ακόμα και το προσωπικό που δουλεύει στη Μύκονο ήθελε μια τέτοιου είδους διατροφή , με πολλές βιταμίνες και χαμηλά λιπαρά . Υπάρχει βέβαια μια αφύπνιση κυρίως στους νέους ανθρώπους και αυτό δεν είναι μόδα είναι μια τάση , και εμείς αυτήν την τάση την καταγράφουμε πέντε χρόνια τώρα και κάθε χρόνο τα ποσοστά είναι αυξητικά στην Ελλάδα».  

Το μενού: του «Healthylicious»           πέρα από τις εμπνευσμένες επιλογές της μεσογειακής διατροφής , έχει να σας προτείνει μια σειρά από ξεχωριστά σνακ και smoothies με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιολογικό καφέ και τσάι , επιλογές φαγητού φιλικές προς τους vegan, ψωμί με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, επιδόρπια χωρίς ζάχαρη και πολλά άλλα. Κυριαρχούν βέβαια τα «Buddha Bowls» που αγάπησε και ξεχώρισε ο κόσμος , σερβίρονται σε μεγάλα πιάτα για να είναι μια ικανοποιητική πρόταση φαγητού . Περιέχουν όλα τα  θερμικά χαρακτηριστικά ενός πιάτου με πρωτεΐνες και  υδατάνθρακες , ακόμη και  αβοκάντο , φασόλια μαυρομάτικα , ρεβίθια και γενικά  πολύ super food τροφή. Ο σεφ συμπληρώνει στο τέλος την σύνθεση του πιάτου με κοτόπουλο ψητό, ή σολομό για τα χρήσιμα ω3 και αυγό   Δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στο φινετσάτο καρπάτσιο που φτιάχνει ο Κώστας Τζιδημόπουλος , «tuna carpaccio με ολόφρεσκο τόνο , πίκλες από αγγουράκι, πιπερόριζα, λάδι τρούφας, φρέσκο χυμό λεμονιού & αλατοπίπερο Μια άλλη μερίδα τουριστών δείχνει να εκτιμούν το «αβοκάντο τοστ» με ψωμί χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, μους αβοκάντο, βραστό αυγό, μέντα, ρόκα, ραπανάκι, αλατοπίπερο αλλά και το μεσογειακό  «αβοκάντο καπρέζε» με τοματίνια, πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα burrata και κρέμα βαλσάμικου  Για τους οπαδούς του burger ο chef ετοίμασε ένα ισορροπημένο “vegan burger”  με παντζάρι, κινόα, βρώμη, σκόρδο, καρύδια, ελαιόλαδο, κύμινο, μπούκοβο, ξύσμα λεμονιού, βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό, αβοκάντο, τομάτα, κρεμμύδι, iceberg, σως bbq (χωρίς γλουτένη), αλάτι και πιπέρι. Για το “Black Angus burger” δεν νομίζω να χρειάζεστε συστάσεις , εξαίσιο μοσχαρίσιο μπιφτέκι black angus με συνοδεία τομάτας, τσένταρ, iceberg και bbq σως.

Tips : «Healthylicious» , Ματθαίου Ανδρόνικου 58 , Εστιατόριο υγιεινής διατροφής που προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό , επιλογές vegan και επιδόρπια χωρίς πρόσθετα σάκχαρα. Ανοιχτά Δευτέρα με Κυριακή 9:30-12:00.

 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου