Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ένα εξαίσιο σεβίτσε από γαλαζόπτερο τόνο !!!

Η τεχνική  του ceviche (σεβίτσε) μας ήρθε από τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα από το Περού για να κατακτήσει το κόσμο της γαστρονομίας σ’ όλη την Ευρώπη . Το ceviche είναι μια τεχνική που αναμορφώνει ένα φιλεταρισμένο ωμό ψάρι σε εξαίσιο μεζέ , μια και η λεπτοκομμένη σάρκα του «ψήνεται» μέσα σε μια πλούσια μαρινάδα εσπεριδοειδών και μπαχαρικών. Πρόσφατα στις Μαριές της Θάσου είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα νοστιμότατο ceviche από γαλαζόπτερο τόνο που είχε αλιευτεί πριν από λίγες ώρες . Ο Νίκος αφού φιλετάρισε ένα κομμάτι του ψαριού, το μαρινάρισε με ροζ πιπέρι , κόλιανδρο , χυμό μοσχολέμονου, πορτοκαλιού και ένα αρωματικό βότανο που δεν μου αποκάλυψε . Όλα τα παραπάνω υλικά τα άφησε να ζυμωθούν για μισή ώρα . Πως θα διαπιστώσετε ότι το σεβίτσε είναι έτοιμο ; όταν δείτε τη σάρκα του ψαριού να ασπρίζει. Σέρβιρε στο πιάτο ρίχνοντας από πάνω παρθένο ελαιόλαδο, αφρό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το αποτέλεσμα ήταν ένα υπέροχο πιάτο με λεπτές αρμονίες και γλυκιές ισορροπίες. Όσο για την διακόσμηση με τις ελιές και τις φέτες αγγουριού νομίζω πως ήταν περιττή.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου