Info: Το κουτούκι του Σαρρή
(που σημειωτέον βρίσκεται στη θέση
ενός ιστορικού εστιατορίου του «Εμπορικού» που έγραψε ιστορία στο γευστικό χάρτη της Καβάλας
) έγινε πλέον τάση, πάθος και
μανία, για τους λάτρεις του κρέατος
ανανεώνοντας τον έρωτα του Καβαλιώτη με
το αιώνιο κοψίδι απ’ όποιο μέρος του ζώου κι αν προέρχεται μια και είναι από τις λίγες τροφές που δεν
ξέρουν τί πάει να πει χάσμα γενεών !!!! Άπαντες το αγαπούν και άπαντες
το προτιμούν. Είναι αλήθεια πως ο Γιάννης Σαρρής
γνωρίζει πλέον πολύ καλά το κρέας
, το δυνατό του χαρτί είναι η σχάρα . Με
το που φτάνουν στο τραπέζι οι πιατέλες
με τα κρέατα ενστικτωδώς θέλεις να βάλεις χέρι !!!! Τα καλοψήνει σε δυνατή θράκα γιατί έτσι το κρέας
σχηματίζει εκείνη τη φοβερή κρούστα που κρατάει το ψαχνό ζουμερό, ενώ το λιπάκι
λιώνει στο στόμα. Κανείς δεν μπορεί να
αντισταθεί στη γαργαλιστική μυρωδιά μιας πιατέλας γεμάτης λαχταριστά και καθαρά κοψιδάκια. Θα ήθελα να ξεχωρίσω ιδιαίτερα τη σπαλομπριζόλα
του που αρέσει στο κόσμο περισσότερο
γιατί είναι απόλυτα ισορροπημένη σε όλα της
, τρυφερό κρέας, ζουμερό ψήσιμο
και όσο λιπάκι χρειάζεται . Βέβαια η λίστα
των κρεατικών δεν σταματά εδώ , το λουκάνικο του είναι συμπαθητικό , το φιλέτο κοτόπουλο
μαλακό και γευστικό , οι χοιρινές
του άψογα ψημένες ενώ για τη μοσχαρίσια
του μπορείς να επιλέξεις πολλούς τρόπους
ψησίματος αν τη θέλεις καλά ψημένη well done ενώ αν
προτιμάς να έχει λίγο αιματάκι μέσα του λες Medium Rare !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου