Η Κως είναι ένας απίθανος ταξιδιωτικός προορισμός γεμάτος ιστορία , φυσικό κάλος και απέραντες αμμουδερές παραλίες . Το νησί, όπου γεννήθηκε ο Ιπποκράτης ο σημαντικότερος γιατρός της αρχαίας Ελλάδας, προσελκύει το καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες . Στη Κω θα συναντήσετε τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλους και ιστορικά αξιοθέατα από διαφορετικές περιόδους και εποχές , αρχαιοελληνικά, ενετικά, οθωμανικά που συνυπάρχουν όμως αρμονικά. Ένα από τα αδιαμφισβήτητα πολιτιστικά χαρακτηριστικά αυτού του τόπου είναι η γαστρονομία του. Αν και το νησί κοσμοπολίτικο έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτη την παράδοση στην κουζίνα του . Πολλές είναι οι νοστιμιές που μπορείτε να απολαύσετε στην τοπική κουζίνα της Κω , εμείς όμως θα μνημονεύσουμε τις πιο σημαντικές . Από τα παραδοσιακά εδέσματα ξεχωρίζουν τα πιτταρίδια (λαζάνια σε ζωμό κρέατος) , το κρασότυρι ένα σπουδαίο κατσικίσιο τυρί που τοποθετείται για την διατήρησή του στη λάσπη του κρασιού και παίρνει εξωτερικά ένα κόκκινο χρώμα με μια ιδιαίτερη απαλή πικάντικη γεύση. Θα κλείσω με τα κατιμέρια που είναι ένα είδος στριφτής πίτας με μυτζήθρα, μέλι και κανέλα , και τα νοστιμότατα ξεροτήγανα που συναγωνίζονται στη γεύση τα κρητικά . Το πιο διάσημο γλυκό του νησιού είναι το ντοματάκι αυτή η μακρόστενη μικρή ντομάτα (κατά τους ντόπιους «λαϊνάτη», για τους υπόλοιπους γνωστή και ως pomodoro) που μετατρέπεται στα χέρια των ντόπιων νοικοκυρών σε ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού . Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του νησιού είναι αμέτρητες θα πρέπει ωστόσο να αποφύγετε τα τουριστικά μέρη όπου το φαγητό είναι υπερτιμημένο και να επισκεφτείτε δυο τοποθεσίες που θα σας προτείνουμε και θα σας αποζημιώσουν με την ομορφιά τους και το ποιοτικό φαγητό τους . Η μια είναι η ορεινή Ζια που φημίζεται για τις ταβέρνες της , εδώ όμως θα απολαύσεται και το ηλιοβασίλεμα ατενίζοντας την Κάλυμνο την Ψέριμο και τα παράλια της Τουρκίας . Και η άλλη είναι το Μαστιχάρι το δεύτερο λιμάνι του νησιού , ένα ήσυχο ψαροχώρι με όμορφες παραλίες και υπέροχες ψαροταβέρνες .
Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017
Ταξιδεύουμε με οδηγό τη γεύση : Στο νησί του Ιπποκράτη τη Κω !!!!
Η Κως είναι ένας απίθανος ταξιδιωτικός προορισμός γεμάτος ιστορία , φυσικό κάλος και απέραντες αμμουδερές παραλίες . Το νησί, όπου γεννήθηκε ο Ιπποκράτης ο σημαντικότερος γιατρός της αρχαίας Ελλάδας, προσελκύει το καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες . Στη Κω θα συναντήσετε τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλους και ιστορικά αξιοθέατα από διαφορετικές περιόδους και εποχές , αρχαιοελληνικά, ενετικά, οθωμανικά που συνυπάρχουν όμως αρμονικά. Ένα από τα αδιαμφισβήτητα πολιτιστικά χαρακτηριστικά αυτού του τόπου είναι η γαστρονομία του. Αν και το νησί κοσμοπολίτικο έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτη την παράδοση στην κουζίνα του . Πολλές είναι οι νοστιμιές που μπορείτε να απολαύσετε στην τοπική κουζίνα της Κω , εμείς όμως θα μνημονεύσουμε τις πιο σημαντικές . Από τα παραδοσιακά εδέσματα ξεχωρίζουν τα πιτταρίδια (λαζάνια σε ζωμό κρέατος) , το κρασότυρι ένα σπουδαίο κατσικίσιο τυρί που τοποθετείται για την διατήρησή του στη λάσπη του κρασιού και παίρνει εξωτερικά ένα κόκκινο χρώμα με μια ιδιαίτερη απαλή πικάντικη γεύση. Θα κλείσω με τα κατιμέρια που είναι ένα είδος στριφτής πίτας με μυτζήθρα, μέλι και κανέλα , και τα νοστιμότατα ξεροτήγανα που συναγωνίζονται στη γεύση τα κρητικά . Το πιο διάσημο γλυκό του νησιού είναι το ντοματάκι αυτή η μακρόστενη μικρή ντομάτα (κατά τους ντόπιους «λαϊνάτη», για τους υπόλοιπους γνωστή και ως pomodoro) που μετατρέπεται στα χέρια των ντόπιων νοικοκυρών σε ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού . Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του νησιού είναι αμέτρητες θα πρέπει ωστόσο να αποφύγετε τα τουριστικά μέρη όπου το φαγητό είναι υπερτιμημένο και να επισκεφτείτε δυο τοποθεσίες που θα σας προτείνουμε και θα σας αποζημιώσουν με την ομορφιά τους και το ποιοτικό φαγητό τους . Η μια είναι η ορεινή Ζια που φημίζεται για τις ταβέρνες της , εδώ όμως θα απολαύσεται και το ηλιοβασίλεμα ατενίζοντας την Κάλυμνο την Ψέριμο και τα παράλια της Τουρκίας . Και η άλλη είναι το Μαστιχάρι το δεύτερο λιμάνι του νησιού , ένα ήσυχο ψαροχώρι με όμορφες παραλίες και υπέροχες ψαροταβέρνες .
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου