Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

O Νίκο Κεσούρης ανέδειξε (με τους νεωτερισμούς του) και απογείωσε (με την άριστη τεχνική του) τις γεύσεις του “180 sun & lounge”



Τι να πω για τον Νίκο Κεσούρη (180ο  sun & lounge) , είναι ένας  σεμνός , ταλαντούχος , δημιουργικός  και ενθουσιώδης chef  22 ετών που διαρκώς εξελίσσει την κουζίνα του , δίνοντας  έμφαση στην καλή ποιότητα των πρώτων υλών και την άριστη τεχνική. Είναι ο άρχοντας της κουζίνας  στο  «180ο  sun & lounge» της Καβάλας  και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, η επαγγελματική σταδιοδρομία του  Νίκου είναι  αξιοζήλευτη αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ελλάδας  μεταξύ αυτών η «Σπονδή»  και το   «Botrinis Restaurant» . Αυτή τη φορά ο Νίκος Κεσούρης μας ετοίμασε ένα πλήρες μενού με δυο κυρίως πιάτα , ένα ορεκτικό και για το τέλος ένα   ξεχωριστό επιδόρπιο . Θα ήθελα να σημειώσω ότι ο  chef πρώτα από όλα ακολουθεί  ευλαβικά  την κουλτούρα του ψησίματος στο burger που φτιάχνει , επιλέγει πολύ σωστά να το ψήσει medium rare για να είναι το εσωτερικό του περισσότερο juicy . Από 100% μοσχαρίσιο κιμά προσθέτει επιπλέον γευστικό λίπος , τα απαραίτητα μπαχαρικά καθώς και πραλίνα φουντουκιού (!!!) που κάνει τη διαφορά στη γεύση. Σερβίρει το burger  σε στακάτο μπριός  με μπέικον, παλαιωμένο τσένταρ , iceberg ,χειροποίητη κέτσαπ και φρέσκες  καλοτηγανισμένες πατάτες.  Το αποτέλεσμα  είναι ένα νοστιμότατο , ζουμερό και ισορροπημένο μπέργκερ  σε οξύτητες !!! Συνεχίσαμε με μια …..real Italian pizza , αραχνοΰφαντη ζύμη που τη  φτιάχνει ο Νίκος Κεσούρης από τρία ιταλικά άλευρα ανωτέρας ποιότητας ,προσθέτει μοτσαρέλα , ντοματίνι , φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο Θάσου , και ιταλικό ντοματίνι σαν μαρζάνο . Το ορεκτικό  περιελάμβανε γαρίδες σε φύλλο κανταϊφιού, συνοδευτικό κράκερ γαρίδας , καυτή πάστα τσίλι χαρίσα (από τη Βόρεια Αφρική) και ταραμά γλυκοπατάτας !!! 

  

 Κλείσαμε με ένα αρωματικό “ανάγλυφο” γλυκό που  μας εντυπωσίασε με τη γεύση του και την εμφάνιση του……Λεμόνι στο φυσικό του περιβάλλον  με βάση μπισκότου  αναμεμιγμένη με καραμέλα γιούζου από ιαπωνικό  λεμόνι , ενώ η γέμιση του λεμονιού  περιείχε έντλες φλάουερ  και βραζιλιάνικο φασόλι τόγκας .(180ο  sun & lounge , Kavala , 22 Φεβρουαρίου 2018) 

 









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου