Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

«Κοτόσουπα με αμύγδαλα και αυγολέμονο» δια χειρός Νίκου Φωτιάδη (executive chef )

Τη συνταγή «Κοτόσουπα με αμύγδαλα και αυγολέμονο»
επιμελήθηκε και εκτέλεσε ο executive chef  Νίκος Φωτιάδης  στα πλαίσια του καινοτόμου  προγράμματος  «Kavala Tales of Taste» για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας που υλοποίησε  ο Δήμος Καβάλας μέσω της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ . 

                                Η Οθωμανική μαγειρική 

Επηρέασε πολύ τον τόπο μας. Άλλωστε στην Οθωμανική αυτοκρατορία οι ζυμώσεις λαών και εθνοτήτων που υπήρξαν δε θα μπορούσε να μην μας αγγίξει. Οι μεγάλοι μάγειροι της ήταν Βυζαντινοί, επίσης πολυπολιτισμική  αυτοκρατορία. Κοσμοπολίτες και με γνώσεις   δημιούργησαν εξαίσια εδέσματα τα οποία έφτασαν ως εμάς. Η χρήση φρούτων με κρέατα ή ψάρια προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και μεγαλούργησε κατά την περίοδο του Βυζαντίου , η οποία αργότερα υιοθετήθηκε από τους Οθωμανούς και αγαπήθηκε.


Υλικά :

1 κοτόπουλο κομμένο στα 8
60γρ. ρύζι γλασέ
50γρ. βούτυρο
2 αυγά
χυμό από 3 λεμόνια
300γρ. αμύγδαλα φιλέτο
2 πρέζες σαφράν
50γρ. ξίδι
σπόρους από 1 ρόδι

Τρόπος παρασκευής :  Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει με νερό. Όταν κοντεύει, προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο, το βούτυρο και το σαφράν με το ξίδι. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στη σούπα. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι κάνουμε αυγολέμονο, περιχύνουμε και προσθέτουμε και τα ρόδια. Αφήνουμε ίσα-ίσα να κοχλάσει και τραβάμε από τη φωτιά.


 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου