Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

«Mandy Black» : Μια «μαύρη καλλονή» σκέτος δυναμίτης , άλλη μια ποιοτική craft μπύρα της «Strange Brew»

WHO IS WHO : Πρώτα απ’ όλα με τράβηξε σαν μαγνήτη το όνομα της ζυθοποιίας «Strange Brew»  αφού  πρόκειται για ένα αγαπημένο τραγούδι των Βρετανών «Cream» από τη δεκαετία του ’60 (με τον Eric Clapton  και τον Jack Bruce στις τάξεις τους ) και κατά δεύτερον οι ξεχωριστές ετικέτες που κοσμούν τις φιάλες της . Το 2015 τρεις  παιδικοί φίλοι ο Γιώργος , ο Ορέστης  και ο Αντώνης που υπήρξαν για ένα διάστημα οικοζυθοποιοί  πειραματιζόμενοι με διάφορες συνταγές ζύμωσης , αποφασίζουν να γίνουν νομάδες-ζυθοποιοί δημιουργώντας   τη «Strange Brew» . Ξεκίνησαν λοιπόν το νομαδικό ταξίδι τους  από τη Λακωνική Ζυθοποιία της  Σπάρτης ,  κυκλοφορώντας τις πρώτες ζυμώσεις που έφτιαξαν , και το  2018 μεταφέρουν την παραγωγή τους στη «Μικροζυθοποιία Χίου» στον Κάμπο της Χίου όπου μέχρι σήμερα ζυθοποιούν τις συνταγές τους . Συνολικά κυκλοφόρησαν τις παρακάτω μπύρες :  «Jasmine» IPA , «Mandy black» export stout , «Uncle Jams» σε τέσσερεις εκδοχές  DoubleIPA , American stout, Galaxy IPA, Wallonian farmhouse , και την «Strange years» μια ισχυρή IPA με 7,2% αλκοόλ .
 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ :   Λοιπόν αυτή η «μαύρη καλλονή» είναι αρκετά δυνατή (Export Stout 7%)  αλλά και παράλληλα  χορταστική ,  προσφέρει διακριτικά  αρώματα κόκκινων  φρούτων και υπέροχες νότες  καφέ , bitter σοκολάτας και καραμέλας  .Το χρώμα της είναι βαθύ μαύρο και η  επίγευσή της έχει  μεγάλη διάρκεια . Αυτή η μπύρα  φίλοι μου ξέρει να γερνάει καλά !!! ο χρόνος είναι σύμμαχος της και τη βοηθάει να ενισχύσει τη γεύση και την πολυπλοκότητα της . Αλκοόλ 7%. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 6-8°C .



ΤΟ STORY ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ : Ποια ήταν η Mandy Black  που το όνομα της δεσπόζει  φαρδιά πλατιά στην ετικέτα της μπύρας ; H Mandy Black  λοιπόν ήταν μια Εγγλέζα πειρατίνα γεννημένη στα τέλη του 17ου αιώνα και η οποία έγινε διάσημη για τις επιθέσεις της εναντίων των αυτοκρατορικών πλοίων, κατά τις οποίες άρπαζε τα βαρέλια μαύρης (Stout) μπύρας που εξάγονταν στις Βρετανικές αποικίες και τις μοίραζε ελεύθερα στον φτωχό κόσμο !!!  Χαρακτηριστικό είναι και το ποίημα που υπάρχει στην ετικέτα της μπύρας  .



ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Η Mandy Black συνοδεύει αριστοτεχνικά στο τραπέζι  σας , πιάτα με μοσχαρίσιο κρέας , BBQ ribs και burger .  Cheers !!!


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου