Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Δοκιμάζουμε την μαύρη μπύρα «Night Vision» της Noctua

WHO IS WHO :  Το 2016 στην «καρδιά» της Αθήνας, μερικά μετρά από το Γκάζι μια παρέα νέων ανθρώπων δημιούργησαν την μικροζυθοποιία  «Noctua», με σήμα την  κουκουβάγια το σύμβολο της Αθήνας . Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο Ορφέας Δημόπουλος, ο  Ιάσωνας Παναγιωτόπουλος και ο Χρήστος Βασιλειάδης αφού πειραματίστηκαν , ζύμωσαν και δοκίμασαν πολλές συνταγές ζυθοποίησης στο τέλος κατέληξαν να κυκλοφορήσουν μια χρυσαφένια pale ale και μια συνταγή black ipa που ονομάστηκε Night Vision


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ :  Έχω μια  αδυναμία στις μαύρες μπύρες  και η συγκεκριμένη μου άρεσε πολύ , η «Night Vision» είναι η μαύρη εκδοχή της Noctua (black India Pale Ale) , αφιλτράριστη , με δυνατό σώμα , έντονα αρώματα λυκίσκου και νότες σοκολάτας . Αλκοόλ 7,2% . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 8-9°C .


ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ :  Οι μπύρες τύπου IPA έχουν ως επί το πλείστον έντονα αρώματα και γεύση που προέρχονται από τις γενναίες ποσότητες λυκίσκου που περιέχουν. Αποτελούν εξαιρετικό συνοδευτικό για πικάντικες  και αλμυρές γεύσεις  που απλόχερα σας προσφέρει η ασιατική και μεξικάνικη κουζίνα. Προσωπικά θα σας πρότεινα τα παρακάτω πιάτα , noodles με χοιρινό , μοσχάρι σιτσουάν , γλυκόξινο χοιρινό με ανανά, πικάντικο τηγανητό ρύζι με γαρίδες ,  μεξικάνικο burrito με πικάντικη γέμιση και μια τηγανιτή τορτίγια με λαχανικά , σος γουακαμόλε και κόκκινη σάλτσα . Cheers !!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου