Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Καβάλα : Τα αρτοποιήματα του Στέργιου Ξυδά στην «Τράπεζα» της οδού Τενέδου !!!!

Η συνάντησή μας με τον Στέργιο Ξυδά ιδιοκτήτη της «Τράπεζας» ήταν σύντομη και περιεκτικότατη , κατάλαβα πως αυτός ο άνθρωπος φέρνει τη γαλλική κουλτούρα των boulangerie στην Καβάλα .Τον ρωτήσαμε να μας πει τι είναι αυτό που διαφέρει στην δική του τεχνική για τη παραγωγή του  ψωμιού , μας απάντησε πως το βασικό είναι ο χρόνος ωρίμανσης του ζυμαριού και τα υψηλής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιεί . Για να καταλάβετε  τη διαφορά να σας πω ότι το 90% των σύγχρονων αρτοποιών αφήνουν τη ζύμη να ωριμάσει για περίπου 2-3 ώρες, ο Στέργιος αφήνει τα προζύμια του (σίκαλης, βασιλικού και σιταριού) να ωριμάσουν έως και  μια μέρα χωρίς να προσθέσει ούτε μια χρωστική και διογκωτική ουσία , δηλαδή  αφήνει τη φύση να δράσει  από μόνη της για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Όλα τα ψωμιά  ψήνονται στο ξυλόφουρνο . Επιχειρήστε να τα δοκιμάσετε σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα .  Για τα  croissant βουτύρου της «Τράπεζας» θα μιλήσουμε  την επόμενη φορά!!! 

 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου