Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Varoulko Seaside : Θαλασσινή κουζίνα εθνικής αποδοχής


Info: ToVaroulko Seaside” ο ναός των θαλασσινών γεύσεων βρήκε τον ιδανικό του χώρο στο Μικρολίμανο το όμορφο λιμανάκι που χωρίζει τον Πειραιά από το Φάληρο, οι παλιότεροι θα το θυμούνται και ως Τουρκολίμανο, ήταν τότε ένας ψαράδικος συνοικισμός με βάρκες, δίχτυα και παράγκες χωρίς ηλεκτρικό. Στο διάβα του χρόνου οι πλούσιοι και οι επώνυμοι του διεθνούς τζετ σετ  επισκέπτονταν  με τα κότερά τους τον γραφικό όρμο του Τουρκολίμανου για αραξοβόλι, ή για να δοκιμάσουν τις ψαρολιχουδιές των ταβερνών που υπήρχαν από τότε ή για να συμμετάσχουν στα αριστοκρατικά γεύματα που έδινε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος . Από τότε γέμιζε ο κόλπος με γιοτ εφοπλιστών, αρχηγών κρατών και γνωστών προσωπικοτήτων διεθνούς ακτινοβολίας . Σ’ αυτήν την  αγαπημένη γωνιά του Πειραιά ο Λευτέρης Λαζάρου ένας γλυκύτατος και δημιουργικός άνθρωπος και ένα από τα κορυφαία κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας , αναγέννησε την ελληνική θαλασσινή κουζίνα  δημιουργώντας εμβληματικά πιάτα με τα πιο ταπεινά και λιγότερο δημοφιλή ψάρια των ελληνικών θαλασσών . 
Με το που κάθεσαι στο εστιατόριο έρχεται ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα με ζεστά  νόστιμα ψωμάκια , ελιές (μαμούθ) και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής προέλευσης Ritual Bloom  από ελαιόδεντρα που έχουν επιλεγεί επιμελώς από τους ιστορικούς ελαιώνες της λακωνικής γης . Το menu των θαλασσινών πιάτων και μεζέδων είναι πληθωρικότατο , σε μπλοκάρει  προς στιγμήν γιατί δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις . Να παραγγείλεις ένα  ευγενικό χριστόψαρο που συνοδεύεται από πουρέ και αφρό σέλινου ; ή μια φιλεταρισμένη δράκαινα (που όταν την ψαρεύουμε την πετάμε στη θάλασσα γιατί φοβόμαστε μην μας τσιμπήσει με το φαρμακερό αγκάθι της) που εδώ στα χέρια του chef μεταμορφώνεται σε ένα νοστιμότατο πιάτο με ριζότο, ψητό πράσο, καβουρδισμένο κουκουνάρι και αφρό δυόσμου !!! , ένα φιλέτο αλανιάρας τσιπούρας σε φρυγανισμένο ψωμί , πουρέ καρότου , μελιτζάνα, ντομάτα και αρακά ; ή ένα καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας, με κρέμα καπνιστής ρέγκας , κουνουπίδι και ντολμά με ριζότο σουπιάς . Να σημειώσουμε εδώ πως ο Λευτέρης Λαζάρου  έμαθε τον Έλληνα να τρώει την πεσκανδρίτσα , θα την βρείτε εδώ σε δυο εκδοχές : αχνιστή  με πουρέ σελινόριζας , φύλλα σέλινου και κρέμα λεμόνι και πεσκανδρίτσα με καρατζοβίτικη πιπεριά και νεροκρέμμυδα Ζακύνθου . Για να συνοδέψετε τα πιάτα που θα επιλέξετε  με το κατάλληλο κρασί ζητείστε  τη βοήθεια του sommelier που θα σας προτείνει τις καλύτερες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα που διαθέτει το εστιατόριο .

Tips : Varoulko Seaside , Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς , Τηλ : 210 5228400 Facebook: Βαρούλκο Restaurant  Instragram: @varoulkoseaside

Awards:  Στο «Varoulko Seaside» απονέμεται το βραβείο Χρυσοί Σκούφοι από το 1993 έως το 2019 και το Αστέρι Michelin από το 2002 έως το 2019.


 




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου