Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

«PO'BOYS»…..γεύσεις του αμερικάνικου Νότου στην Αθήνα !!! (ATHENS-“PO'BOYS” : The authentic slow smoked BBQ)

Ο John Higgins έλκει την καταγωγή του από το Σαν Φρανσίσκο, ύστερα από μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών αποφασίζει με την Ελληνίδα γυναίκα του να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα . Επιλέγει να ασχοληθεί με την εστίαση και κάνει το πρώτο του βήμα στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας με το multiethnic  εστιατόριο «Mama Roux» . Θα ακολουθήσει το επόμενο σε συνεργασία με τον chef Βασίλη Σπόρο δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό γαστρονομικό project στη συνοικία του Ψυρρή το «PO'BOYS» συστήνοντας στο Αθηναϊκό κοινό τα σιγοκαπνιστά low and slow κρέατα και τις παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές. Το κάπνισμα είναι χαρακτηριστικό της κουζίνας του αμερικανικού Νότου και υπήρξε ο τρόπος μαγειρέματος του φαγητού των φτωχών την εποχή εκείνη . 

Brisket, short ribs, spare ribs, crispy pork belly και pulled pork σε burgers όλα σιγοψήνονται στο φούρνο για τουλάχιστον 8 ώρες και σε θερμοκρασία 120ο C . Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με πατατοσαλάτα ή τηγανητές πατάτες, πίκλες και γλάσο από bourbon. Το υπέροχο spicy homemade λουκάνικο Andouille είναι μια μυστική συνταγή που έφερε ο Βασίλης Σπόρος από τη Νέα Ορλεάνη και αξίζει να το δοκιμάσετε ,το τραγανό «Buttermilk Fried Chicken Burger» σε απογειώνει με το τηγανητό κοτόπουλο φιλέτο σε ψωμάκι μπριός μαζί με γλυκόξινη σπιτική μαγιονέζα, πίκλες και τσάτνεϋ ντομάτας. Τέλος θα λατρέψετε τη διάσημη σούπα Gumbo ένα πιάτο θησαυρό της Κρεολικής κουζίνας που περιέχει κοτόπουλο, γαρίδες, χειροποίητο λουκάνικο Andouille και ρύζι.


Στο Texas λένε ότι δεν είναι σίγουροι για τον αν το BBQ δημιουργήθηκε για τη μπύρα, ή η μπύρα για το ΒΒQ. Ακολουθώντας αυτό το μότο, η μπύρα έχει ξεχωριστή θέση στο menu του “PO' BOYS” . Σαράντα  ετικέτες με μπύρες από τις καλύτερες ελληνικές μικροζυθοποιίες μαζί με διακεκριμένες guest εμφανίσεις από το εξωτερικό και οργανωμένο food pairing, απογειώνουν την εμπειρία του ΒΒQ. Αξίζει το κόπο να αναφερθούμε στην ιστορία η οποία συνδέεται με το όνομα του μαγαζιού , είναι μια συντομευμένη εκδοχή των λέξεων «poor boys», όπως αποκαλούσαν οι κάτοικοι της Λουιζιάνα εν μέσω του Κραχ τους οδηγούς των τραμ που έκαναν μια μεγάλη απεργία το 1929. Κι επειδή είχαν φτάσει στο σημείο να λιμοκτονούν, οι μαγαζάτορες τους έφτιαχναν σάντουιτς με ό,τι υλικά υπήρχαν στο εστιατόριό τους. Και το «poor boys» έγινε στη τοπική διάλεκτο της Λουϊζιάνα “Po’ Boys”

TIPS : Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου ,Ψυρρή, Τηλ: 210 3234672


“PO'BOYS” born out of Mama Roux, and the effort of Chef Vassilis Sporos and owner John Higgins to get acquainted with the authentic Southern BBQ and the low and slow smoked meats in the Athenian audience.


 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου